Med maidager foran oss med diverse sammenkomster, håper jeg at dette kan være til inspirasjon for å prøve noe nytt til festbordet. I dag har jeg satt brødskivene i system …
Du trenger
1 dl rømme
2 dl lunket vann
1 ss honning
250 g hvetemel
250 g pizzamel, kan selvsagt bruke hvetemel om du ønsker.
25 g fersk gjær
1 ts salt
Slik gjør du det
Ha alle ingredienser unntatt vann og gjær i en bolle. Bland godt sammen.
Bland lunket vann (maks. 37 °C) og fersk gjær, tilsett dette, og elt sammen i 4–5 minutter til en smidig og fast deig.
La heve i ca. 20 minutt på benken.
Kjevle deigen til et rektangel som er ca. 1 cm tykk.
Smør utover pesto på deigen, samt dra noen runder med nykvernet pepper over.
Bruk et pizzahjul og del opp i ruter på 6–7 * 6–7 cm.
Legg en liten bit ost og en spekepølsebit på hver av rutene.
Stable rutene opp på hverandre til et «tårn» så høyt det går før det sklir ut, og legg tårnet ned i en brødform med bakepapir. Fyll på med skiver i sidene slik at skivene ligger støtt i forma.
La dette heve i 20 minutt.
Mens brødet hever, bruner du 100 g smør, brun på svak varme slik at det blir nøttebrunt og får en karamellisert smak. Altså ikke brent og bittert. Tilsett gresskarkjerner, og hell dette over brødet før det settes i ovn på 200 °C i ca. 40–45 minutt.
Fyll
5–6 ss pesto, kjøpt eller laget selv
1 camembert
15–20 skiver italiensk spekepølse