Med maidager foran oss med diverse sammenkomster, håper jeg at dette kan være til inspirasjon for å prøve noe nytt til festbordet. I dag har jeg satt brødskivene i system …

Du trenger

1 dl rømme

2 dl lunket vann

1 ss honning

250 g hvetemel

250 g pizzamel, kan selvsagt bruke hvetemel om du ønsker.

25 g fersk gjær

1 ts salt

Slik gjør du det

  • Ha alle ingredienser unntatt vann og gjær i en bolle. Bland godt sammen.

  • Bland lunket vann (maks. 37 °C) og fersk gjær, tilsett dette, og elt sammen i 4–5 minutter til en smidig og fast deig.

  • La heve i ca. 20 minutt på benken.

  • Kjevle deigen til et rektangel som er ca. 1 cm tykk.

  • Smør utover pesto på deigen, samt dra noen runder med nykvernet pepper over.

  • Bruk et pizzahjul og del opp i ruter på 6–7 * 6–7 cm.

  • Legg en liten bit ost og en spekepølsebit på hver av rutene.

  • Stable rutene opp på hverandre til et «tårn» så høyt det går før det sklir ut, og legg tårnet ned i en brødform med bakepapir. Fyll på med skiver i sidene slik at skivene ligger støtt i forma.

  • La dette heve i 20 minutt.

  • Mens brødet hever, bruner du 100 g smør, brun på svak varme slik at det blir nøttebrunt og får en karamellisert smak. Altså ikke brent og bittert. Tilsett gresskarkjerner, og hell dette over brødet før det settes i ovn på 200 °C i ca. 40–45 minutt.

Fyll

5–6 ss pesto, kjøpt eller laget selv

1 camembert

15–20 skiver italiensk spekepølse