Når gradestokken viser tosifret over flere dager og vi er inne i mai måned, er utesesongen offisielt i gang. Da er tiden inne for å børste støvet av grillen. Det er en viss tilfredsstillelse med å tilberede mat ute, også er det uante muligheter hva du kan tilberede. Det trenger ikke bare være pølser og koteletter.
Sennepssaus
Dette er en stor porsjon, den står seg lenge i kjøleskapet, og kan brukes til så mangt.
200 g sennep, her kan du gjerne kombinere sterk og søt
2 ss eplesidereddik
40 g sukker
40 g honning
3 ss akevitt
2 ss tørket dill
3–4 ss vann
4 dl soyaolje
Salt og pepper
Bland sennep, sukker, dill, honning, akevitt, eddik, og honning i en bolle.
Rør sammen til sukkeret har løst seg opp.
Tilsett vann.
Spe med olje i en tynn stråle til det tykner. Synes du det blir litt vel tykt, kan du spe med litt mer vann.
Smak til med salt og pepper, ev. juster smaken med surt og søtt.
Røkt ost og paprika
1 stk. brie
1 stk. paprika, delt på langs
Røkspon og litt granbar
Stålbakke/kjele som tåler å stå på grillen
Legg røkspon i bunnen av stålbakken. Legg granbar over, slik at det blir godt med luft mellom bunnen der sponen ligger og det oppå.
Legg paprika på granbaret og legg lokk på.
Sett dette på glovarm grill i 4–5 minutt, slik at det begynner å utvikle røk og varme.
Trekk av grillen, og la paprikaen være i røken i 3–4 minutt. Åpne lokket og legg osten forsiktig i. Legg på lokk og sett tilbake på varmen i 3–4 minutt, for så å trekke den av igjen og la det avkjøles i bakken med røk i ca. 10–15 minutt.
Grillet nykål
1 nykål
Del nykål i 4 biter.
Grill rett på rista, helt naturell. La den ligger lenge nok, slik at du får en godt grillet overflate.
Server nykålen med røkt paprika, røkt ost, og sennepssaus.