Mange kjenner metoden med å tilberede svinekjøtt som pulled pork. I dag har kyllingbrystene fått den samme behandlingen. Dette er en ypperlig metode for å ta nøytral og kjedelig kylling til nye høyder. Som følge har vi en vårlig agurksalat.
4 porsjoner
3 stk. kyllingbryst
1 løk, i skiver
6 einebær, grovknuste
2 fedd hvitløk
1 ts salt
Ca. 1–1,5 l vann
1 ss røkt paprika
Nøytral olje til steking
Bruk en vid kasserolle eller gryte og brun løk og hvitløk til det er gyllent.
Legg kyllingbryst, einebær, og salt i gryta og hell på vann.
Kok opp og la det trekke på ca. 90 °C (altså IKKE koke) i ca. 1 time.
Ta kyllingen ut, la den avkjøle seg noe, og riv den i strimler med to gafler.
Tilsett røkt paprika og reduser krafta til halvparten. Smak den til med salt og pepper.
Agurksalat
½ agurk, i terninger
4 reddiker, i skiver
½ rødløk, finkuttet
1 vårløk, i tynne skiver
1 ss persille, finhakket
1 ss gressløk, finhakket
3 ss akevitt
6 ss kesam naturell
Salt og pepper
Kutt og bland alle ingrediensene uten kesam i en skål. Bland inn litt salt og pepper og la dette trekke i 15 minutt. Sil av safta som kommer, tilsett så kesam.
Serveres med godt brød og potetgull.