Mange kjenner metoden med å tilberede svinekjøtt som pulled pork. I dag har kyllingbrystene fått den samme behandlingen. Dette er en ypperlig metode for å ta nøytral og kjedelig kylling til nye høyder. Som følge har vi en vårlig agurksalat.

4 porsjoner

3 stk. kyllingbryst

1 løk, i skiver

6 einebær, grovknuste

2 fedd hvitløk

1 ts salt

Ca. 1–1,5 l vann

1 ss røkt paprika

Nøytral olje til steking

  • Bruk en vid kasserolle eller gryte og brun løk og hvitløk til det er gyllent.

  • Legg kyllingbryst, einebær, og salt i gryta og hell på vann.

  • Kok opp og la det trekke på ca. 90 °C (altså IKKE koke) i ca. 1 time.

  • Ta kyllingen ut, la den avkjøle seg noe, og riv den i strimler med to gafler.

  • Tilsett røkt paprika og reduser krafta til halvparten. Smak den til med salt og pepper.

Agurksalat

½ agurk, i terninger

4 reddiker, i skiver

½ rødløk, finkuttet

1 vårløk, i tynne skiver

1 ss persille, finhakket

1 ss gressløk, finhakket

3 ss akevitt

6 ss kesam naturell

Salt og pepper

  • Kutt og bland alle ingrediensene uten kesam i en skål. Bland inn litt salt og pepper og la dette trekke i 15 minutt. Sil av safta som kommer, tilsett så kesam.

Serveres med godt brød og potetgull.