«Kjøttpudding», tenker du. Det høres kanskje ikke så «fancy» ut … Og det kan jeg være enig i – om du har kjøpt ferdig fra industrien. Men i dag skal du få en oppskrift som er smakfull og enkel.

Det som er fint med denne typen mat, er at det er lett å lage større porsjoner som kan fryses ned og brukes senere på travel dager.

Du trenger

400 g kjøttdeig, har du gjerne bruke av vilt om du ønsker

400 g svinekjøttdeig (eller lammekjøttdeig hvis du ønsker mer smak)

2 ts salt

Litt sort pepper, nykvernet (ikke hvit, personlig synes jeg det smaker «fjøs»)

1 ts ingefær, malt (har du fersk kan det fint brukes fersk revet ingefær)

2 sjalottløk, finkuttet

½ middel stor purreløk, finkuttet

1 ss fersk timian, finkuttet

2 ss blåbær eller tyttebær

2 ss potetmel

2 egg

500 g yoghurt naturell

100 g stekt sopp (kantarell, steinsopp, eller champignon), kan sløyfes, men smaker utrolig godt

1 stor brødform

Slik gjør du det

Bruk gjerne kjøkkenmaskin til dette, det gjør det mye lettere for deg. Husk at alle ingredienser bør være kjøleskapskalde. Blir det for varmt, er det en fare for at fettet skiller seg fra resten.

  • Kjør sammen kjøttdeig og salt til massen binder seg.

  • Tilsett krydder, potetmelk, løk, purre, og timian, og bland det godt inn.

  • Tilsett iskald yoghurt litt og litt til du får en fin farse.

  • Rør inn stekt sopp og bær helt på slutten.

  • Smør brødforma med litt olje, eller kle den med bakepapir.

  • Fyll forma med farse, og press godt sammen, slik at det ikke blir luftrom.

  • Bruk vannbad (altså fyll en langpanne med vann og sett brødforma i vannbadet) i en ovn som holder 180 °C. La det steke i ca. én time.

Serveres med kålstuing, gulrotstuing, og høstens gode poteter.