Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet hele dagen. 1 grad og laber bris i formiddag, 0 grader i ettermiddag, og 2 kuldegrader og lett bris i kveld.

Torsdag meldes det om lettskyet hele dagen. 3 kuldegrader og svak vind natt og morgen, 4 kuldegrader og flau vind på formiddagen, 2 og lett bris på ettermiddagen, og laber bris på kvelden.

Fredag meldes det om lettskyet hele dagen. 2 kuldegrader og lett bris natt og morgen, 3 på formiddagen, 2 igjen på ettermiddagen, og laber bris på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 3 grader kaldere i dag, 3 til 1 grader kaldere og laber bris til liten kuling torsdag, og 2 til 3 grader kaldere og lett til frisk bris fredag.

I Rindal meldes det om 1 til 4 grader kaldere i dag, 6 til 2 grader kaldere og flau til svak vind torsdag, og 5 til 3 grader kaldere og flau vind fredag.

I Rennebu meldes det om 6 grader kaldere og laber bris til liten kuling i dag, 7 til 5 grader kaldere og laber til frisk bris torsdag, og 6 til 7 grader kaldere og liten kuling fredag.

I Lensvik meldes det om 1 grad kaldere og frisk til laber bris i dag, og 1 til 2 grader kaldere og laber til lett bris torsdag og fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad kaldere og liten kuling til laber bris i dag, 1 til 2 grader kaldere og laber bris til svak vind torsdag, og 2 til 1 grader kaldere og laber til lett bris fredag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad kaldere og liten kuling til laber bris i dag, 1 til 2 grader kaldere og lett til laber bris torsdag, og 2 grader kaldere og lett bris fredag.

Og i Børsa meldes det om laber bris i dag, 1 grad kaldere og frisk bris torsdag, og 1 grad varmere til 1 grad kaldere og laber til frisk bris fredag.

Musikk

Dagens musikalske tema er et amerikansk hardrock-band dannet iBoston i 1970 av Steven Tyler, Joe Perry, Ray Tabano, Tom Hamilton og JoeyKramer. De blir ofte kalt «The Bad Boys from Boston» og «America’s GreatestRock and Roll Band», og ikke uten grunn. De har solgt over 150 millioner albumover hele verden, og er dermed det bandet med nest mest solgte album av band iUSA, etter Eagles. I dag skal det handle om noen av mine favoritter av Aerosmith.

«Shut Up and Dance»er min favorittsang av dem, og sangen som fikk meg til å høre på dem. Takketvære samlealbumet «Most Wanted Rock» fra 1995, som min far kjøpte på CD. Sangener å finne på albumet «Get a Grip»fra 1993, samt på soundtracket til filmen «Wayne’s World 2» fra samme år, oginneholder en av de linjene jeg har sitert og gaulet på mest opp gjennom livet.«Sex is like a gun / You aim, you shoot(ha ha), and you run».

«Dream On» er en sangfra debutplata «Aerosmith» fra 1973.Jeg ble først kjent med den i en skateboard-video med Rodney Mullen ved navn «PlanB Second Hand Smoke» fra 1995. Der viser han blant annet frem en Casperslidemens han kjører ned en hump, og da jeg så det, visste jeg at Mullen var enskategud. Sangen ble samplet av Eminem for sangen «Sing for the Moment» fraalbumet «The Eminem Show» som kom i 2002, hvor Joe Perry spilte gitarsoloen og StevenTyler sang på refrenget. Sangen handler om lysten etter å være noen. «Dream until your dreams come true».

«Walk This Way» er ensang som kanskje er mer kjent for innspillingen gjort med Run-D.M.C. i 1986,men opprinnelig var den en herlig rockelåt på albumet «Toys in the Attic» fra 1975. Teksten i sangen er inspirert av MelBrooks’ fantastiske komedie «Young Frankenstein» fra 1974. Sangen handler om engutt på gymnaset som mister jomfrudommen sin. Run-D.M.C.s versjon blir refererttil i låta «This Way» av Dilated Peoples («Idedicate this to Jam Master Jay / Run-D.M.C. showed me how to walk, this way»)fra 2004, som for øvrig er den eneste bra låta Kanye West har vært med på ågjøre, i mine øyne og ører. Sangen var også den eneste sangen man kunne høre på«Rock ‘n’ Roller Coaster feat. Aerosmith» i Walt Disney World, Florida, dadenne attraksjonen åpnet, og man kan anta at folka som jobbet der ble lei denrimelig kjapt – selv om det er en konge låt.

«Eat the Rich» er enannen sang fra «Get a Grip». Sangen er et angrep på rike mennesker som tror atrikdommen deres tillater dem å se ned på andre. Selv om bandet kan sies å værerike da de gav ut denne sangen, kom de fra enkle kår og avskyr den nedlatende holdningennoen rikinger har.

«Cryin’» er enballade, om vi kan kalle den det, med en fantastisk gitarsolo som klingerherlig i mitt venstre øre her jeg sitter og skriver, og som matcher Tylersstemme ganske bra når han først setter i gang og når de høye tonene. MortenHarket, gå hjem og vogg! Sangen handler om et forhold som best kan beskrivessom en berg- og dalbane. Det så bra ut i starten, men så ble det mye verre.Sangen kan også sees på som en metafor for Tylers narkotikabruk. Imusikkvideoen spilte Alicia Silverstone, og det sies at det var denne videoensom fikk karrieren hennes i gang. I tillegg ser vi Josh Holloway (som spilteSawyer i «Lost») som en veskenapper. Sangen er å finne på «Get a Grip».

«Love in an Elevator»er en sang fra albumet «Pump» somkom ut i 1989. Tyler sa han kom opp med konseptet for sangen etter å ha studertkjente krigsskip, nærmere bestemt det russiske skipet «Navarin», men at hendelsenesom inspirerte sangen kom fra en gang han klina med ei dame i heisen på ethotell. De begynte etter hvert å ha samleie – i det dørene åpnet seg. Han harsagt at det føltes som en evighet å vente på at de skulle lukke seg igjen.

«Janie’s Got a Gun»er også å finne på «Pump». Sangen het egentlig «Danny’s Got a Gun», etter ennær venn av Tyler, men ble endret til sitt nåværende navn på et seneretidspunkt. Sangen handler om en jente som skyter faren sin fordi han harmisbrukt henne seksuelt. På albumet spilles en ti sekund lang instrumental førsangen setter i gang, den heter «Water Song» og blir spilt av Randy Raine-Reuschpå glassharpe, vindgong og brummer. Linja «Hejacked a little, bitty baby» var egentlig «He raped a little, bitty baby», men plateselskapet fikk Tyler til åendre den fordi de var redde for at radiostasjoner ikke kom til å spille den.

«Dude (Looks Like a Lady)»er en sang fra albumet «PermanentVacation» fra 1987. Sangen handler om en mann med feminint utseende,muligens en drag queen, som folk tror er en kvinne. Sangen kom til under etmøte med Mötley Crue, men om det var fordi gjengen i Mötley Crue alltid sa noemed «dude», eller om det var etter et barbesøk Vince Neill (vokalist i Mötley Crue)og Tyler foretok hvor de mannlige bartenderne var utkledd som kvinner, har deikke klart å bli enige om enda.

«Rag Doll» er også åfinne på «Permanent Vacation». Som mange andre Aerosmith-sanger, handler ogsådenne låta om sex. Sangen het egentlig «Rag Time», men plateselskapets guru,John Kalodner, likte ikke tittelen og sa at barn og unge ikke visste om det. Defløy inn låtskriven Holly Knight fra Vancouver, og hun endret tittelen til «RagDoll» og dro igjen. Linja «Never see youleaving by the back door … man» er en referanse til blueslåten «Back DoorMan» av Willie Dixon.

Spillelister

Wimp

Spotify