Orkanger

I dag melder yr.no om svak vind hele dagen. Sol og 4 grader i formiddag, 6 i ettermiddag, og lettskyet og 3 i kveld.

Tirsdag meldes det om regn, 2 grader og flau vind natt og morgen, sne (la oss satse på at det ikke skjer), 4 og lett bris på formiddagen, lettskyet, 2 grader og laber bris på ettermiddagen, og klarvær, 0 og flau vind på kvelden.

Onsdag meldes det om sol og kulde hele dagen. 3 kuldegrader og flau vind natt og morgen, 5 på formiddagen, 2 på ettermiddagen, og svak vind på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 2 grader varmere og svak til flau vind i dag, 2 til 1 grader kaldere tirsdag, og svak til flau vind onsdag.

I Rindal meldes det om lettskyet, 1 grad kaldere og vindstille til flau vind i dag, regn til klarvær (nada sne), 2 til 1 grader kaldere og flau til svak vind tirsdag, og 1 grad varmere til 3 kaldere og flau vind til lett bris onsdag.

I Rennebu meldes det om 2 til 3 grader kaldere og flau vind i dag, sne til lettskyet, 2 til 5 grader kaldere og vindstille til laber bris tirsdag, og 3 til 1 grader kaldere og flau vind til laber bris onsdag.

I Lensvik meldes det om lettskyet, 3 til 2 grader varmere og lett bris til flau vind i dag, regn til klarvær, 4 til 1 grader varmere og svak vind til lett bris tirsdag, og 3 til 2 grader varmere og flau vind til laber bris onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om lettskyet og 3 til 2 grader varmere i dag, skyet til klarvær, 2 til 1 grader varmere og flau vind til lett bris tirsdag, og 2 til 1 grader varmere og flau vind onsdag.

På Krokstadøra meldes det om lettskyet, 3 til 1 grader varmere og lett bris til svak vind i dag, regn til klarvær, 2 grader varmere til 1 kaldere, og vindstille til lett bris tirsdag, og 2 til 1 grader varmere og flau vind til lett bris onsdag.

Og i Børsa meldes det om 2 til 1 grader varmere i dag, skyet til klarvær, 1 grad varmere og flau vind til lett bris tirsdag, og 2 til 1 grader varmere onsdag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om funky funk, og det er to band jeg hovedsakelig tar for meg. Det første bandet ble formet i Hialeah, Florida i 1973, og har innflytelse fra R&B, soul og disco. Bandet tok navnet sitt fra vokalistens etternavn, og det faktum at de kommer fra Florida. Dagens første band er KC & the Sunshine Band.

«Get Down Tonight» er en sang fra deres selvtitulerte andrealbum fra 1975, og ble en stor suksess da den ble sluppet. Sangen het egentlig «What you Want Is What you Get» til KC skiftet navnet til det «Get Down Tonight». Sangen ble samplet av house-gruppen Bamboo for hitlåten «Bamboogie», og var blant annet med i filmen «Forrest Gump». Handlingen i sangen foregår inne på en nattklubb, hvor helten vår prøver å overtale en dame til å danse med ham.

«That’s the Way (I Like It)» er også fra «KC & the Sunshine Band». Sangen ble sett på som dristig, med tanke på at tittelen veldig klart lot folk forstå hva det handlet om, i tillegg til en del «uh-huhs» hist og her. Da de laget sangen, var de i lykkerus etter suksessen fra «Get Down Tonight», og bestemte seg for å overføre magien til en ny sang. Det ble denne. Den het egentlig «What You want», men de kom frem til at folk ikke ville forstå det, og at det ikke var kommersielt nok, derfor skiftet de til den nåværende tittelen. Den har blitt samplet av mange, deriblant 2 Live Crew for deres herlige «Face Down, Ass Up».

«(Shake, Shake, Shake) Shake Your Booty» er fra fjerdealbumet, «Part 3», fra 1976. Sangen ble kontroversiell, siden mange mente tittelen hintet til seksuelt samkvem. Sangen innehar en rekord for å være den eneste nummer 1-hiten som bruker det samme ordet mer enn tre ganger i tittelen. Tyske Scooter samplet den på låta «Shake That», som jeg har ristet løs til mer enn én gang (men ikke så mange ganger som til originalen). Sangen er direkte inspirert av dansing de så på nattklubber, da «the Bump» var populær på den tiden, og titt og ofte så man folk slå seg løs og riste på rompa som gele. Sangen er også brukt i episoden «The Simpsons 138th Episode Spectacular», den tiende episoden i den syvende sesongen av «The Simpsons», akkompagnert av et klippshow introdusert av Troy McClure som «hardcore nudity». Sangens tittel ble for øvrig parodiert av Frank Zappa, for hans 1979-album, «Sheik Yerbouti», et album som var mer enn suggestiv hinting.

«I’m Your Boogie Man» er også fra «Part 3». Sangen ble interessant nok covret av Rob Zombie for soundtracket til den håpløse oppfølgeren til kultfilmen «The Crow» (som jeg tok for meg på fredag), «The Crow: City of Angels». Vi gjør nok alle best i å glemme at det eksisterer oppfølgere til den filmen (og «Donnie Darko» og «From Dusk Till Dawn» når vi først er i gang med å glemme håpløse oppfølgere som aldri burde vært laget). Sangen er skrevet om en DJ på en radiostasjon i Miami, ved navn Robert W. Walker, mannen som var den første som spilte «Get Down Tonight» på lufta. Bandet viste sin takknemlighet ved å lage en sang om ham.

Dagens andre band ble formet i Jersey City, New Jersey i 1964 som The Jazziacs. De gikk gjennom mange sjangre i løpet av årene, fra starten som et rent jazzband, til funk og R&B, til pop-funk, og i dette tusenåret, moderne electro-pop. Det andre bandet er Kool & the Gang.

«Jungle Boogie» er en sang fra deres fjerde album, «Wild & Peaceful», fra 1973. Hovedvokalen (altså jabbinga) var gjort av hoved-roadien deres, Don Boyce, i en hes, ru og herlig stemme. Sangen er kjent for Tarzan-hyl, grynting, pesing og lignende lyder som virkelig får en til å tenke på jungelen. Det ble laget en instrumentalversjon av sangen, kalt «Jungle Jazz», som har en overdubbet fløyte-del og flere perkusjonsinstrumenter. Både den og originalen har blitt samplet mange ganger, deriblant av Beastie Boys for «Hey Ladies», M/A/R/R/S’ «Pump up the Volume», og Madonnas «Erotica». Den har også – interessant nok – blitt brukt av Eagles of Death Metal for å introdusere dem når de spilte konserter på festivaler under 2012 / 2013-turneen.

«Ladies’ Night» er en sang fra deres ellevte album, «Ladies’ Night», fra 1979. Sangen er covret av mange, fra rapperen Heavy D som «This Is Your Night» til det engelske jentepopbandet Atomic Kitten (av alle …). Dette er en kom igjen og dans-sang, som foregår i løpet av en «ladies’ night» (en kveld for å trekke kvinner til et utested med blant annet gratis inngang). Tapet av inntekter fra de kvinnelige gjestene, tas igjen ved økt antall mannlige gjester som blir trukket til stedene fordi det er flere kvinner der.

«Celebration» er dagens siste sang, og fra deres tolvte album, «Celebrate!» fra 1980. Det er up-beat dansesang som ofte blir spilt på fester, bryllup, idrettsarrangement og hvor som helst noe skal feires. Selv spiller jeg den alltid på bursdagen min. Sangen ble spilt for å hjelpe til med å ønske 52 frigjorte, amerikanske gisler velkommen hjem fra Iran i 1981. Den handler enkelt og greit om feiring av gode tider, og ble covret av Kylie Minogue i 1992.

Spillelister

Wimp

Spotify

Les også:

Venter du på vinteren?