Kålsalaten «coleslaw» har en lang historie, og er ikke grilltilbehør vi har fått i moderne tid.

Den ble formentlig allerede spist av de gamle romere, mens ordet coleslaw stammer fra det 18. århundre og det hollandske koolsla.

Dette er et tilbehør som egner seg like godt til kjøtt, fisk, grillet, kokt, eller stekt mat.

Altså er det meget anvendelig, og man kan variere innhold og smak etter hva man har tilgjengelig og ønsker.

Dagens variant er en mer krydret utgave som egner seg godt til stekt og grillet mat.

Du trenger

400 g hodekål, finkuttet

1 middels stor nepe, revet

2 stk. vårløk, finkuttet

2 ss eddik (riseddik eller lignende)

1 ½ ss asiatisk fiskesaus

2 ss sukker

1 ss limesaft, presset

1 ss limeskall, revet

1 ss sesamolje

1 ss sesamfrø, ristede

2 cm chili, finkuttet

Jordbær, delt i skiver

Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du det

  • Bland alt, og la det marinere i 20–30 minutt.

Server med en god og saftig biff.