Norske plommer er i særklasse. Trærne bugner av saftige, smakfulle, og modne plommer som venter på å bli høstet og spist. Har du ikke et plommetre, kan du selvsagt kjøpe norske plommer i butikken til dagens oppskrift. Dagens plommerett, er en «alt i ett»-gryte som passer ypperlig både som dessert, sammen med noen gode kjeks, eller på et tapasbord med nybakt brød.

Fire porsjoner

8 plommer, delt i to uten stein

2 ss brunt sukker

50 g godt smør

100 g blåmuggost, av kraftig type

Noen kvister fersk timian

2 ss pinjekjerner (du kan bruke valnøtter om du ønsker)

  • Sett ovnen på 200 °C varmluft eller 230 °C over- og undervarme.

  • Legg de delte plommene med «hullet» opp i en ildfast form, eller som i mitt tilfelle – en smijernspanne som tåler å stå i ovn.

  • Del opp smøret i biter og legg det mellom plommene.

  • Dryss brunt sukker over plommene.

  • Legg en bit blåmuggost i «hullet» på plommene.

  • Dryss pinjekjerner over.

  • Legg timiankvistene i bunnen av den ildfaste forma eller smijernspanna.

  • Sett formen i ovnen i 12–15 minutt til plommene er bakte og osten begynner å bli gratinert.