Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet hele dagen. 8 grader og flau vind i ettermiddag, 9 og lett bris i kveld.

Tirsdag meldes det om lettskyet hele dagen. 5 grader og flau vind natt og morgen, 2 på formiddagen, 7 og svak på ettermiddagen, og 6 og lett bris på kvelden.

Onsdag meldes det om lettskyet og flau vind hele dagen. 4 grader natt og morgen, 1 på formiddagen, 3 på ettermiddagen, og 7 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad kaldere i dag, skyet til lettskyet og 3 grader kaldere til 1 varmere tirsdag, og 3 til 1 grader kaldere onsdag.

I Rindal meldes det om 2 grader kaldere i dag, skyet til lettskyet, 3 grader kaldere til 1 varmere og vindstille til lett bris tirsdag, og 3 grader kaldere til 4 varmere onsdag.

I Rennebu meldes det om lettskyet til skyet, 1 grad kaldere og flau til svak vind i dag, skyet og 2 til 1 grader kaldere tirsdag, og 4 til 2 grader kaldere og flau til svak vind onsdag.

I Lensvik meldes det om 2 grader kaldere og svak vind til lett bris i dag, 2 til 1 grader varmere og svak vind til laber bris tirsdag, og 4 grader varmere til 1 kaldere og lett bris til flau vind onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere og svak vind til lett bris i dag, skyet til lettskyet, 2 til 1 grader varmere og svak vind til laber bris tirsdag, og 2 grader kaldere til 1 varmere onsdag.

På Krokstadøra meldes det om 2 grader kaldere og svak vind til lett bris i dag, 2 grader varmere tirsdag, og 1 grad kaldere til 3 varmere og flau vind til lett bris onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og svak vind til lett bris i dag, 1 til 3 grader varmere og svak vind til laber bris tirsdag, og 2 grader varmere til 1 kaldere og svak vind til laber bris onsdag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om en britisk popartist jeghar sansen for. Hun gav nylig ut et nytt album, men sangene jeg tar for meg erfra tidligere år. Hu er 29 år gammel, og har bursdag samme dag som min mor.Debutalbumet hennes solgte 2,6 millioner kopier verden over, hun har hatt sitteget talkshow på en av BBC-kanalene, og tilbragte en del tid med The Clashs JoeStrummer. I dag skal det handle om Lily Rose Beatrice Cooper, også kjent som Lily Allen.

«Smile» er en avhennes mest kjente låter, og den første singelen fra debutplata «Alright, Still» fra 2006. I sangen lerhun av ekskjæresten, DJ Lester Lloyd, mens han prøver å vinne henne tilbakeetter at hun gjorde det slutt fordi han var en voldelig drittsekk. Orgeldelenav sangen er samplet fra sangen «Free Soul» av The Soul Brothers.

«LDN» er den andresingelen fra debutplata, og sampler «Reggae Merengue» av Tommy McCook & TheSupersonisc. Hun fremførte «LDN» og «Smile» under «Concert for Diana» i 2007, somble arrangert i forbindelse med at det var 10 år siden Lady Di døde. Allen var12 år da hun døde, og var i begravelsen sammen med sin far, den kjente skuespilleren,musikeren m.m. Keith Allen. LDN er for øvrig «text speak» for London, og sangener en hyllest til byen hun er født i, satt til en solfylt og glad tone. Men denhar også et kynisk preg med referanser til crack-horer, alfonser og «the filth»(slang for politiet).

«Littlest Things» erden fineste Allen-sangen jeg vet om. Den er så søt og glad, til tross for atden handler om det å ha gjort det slutt med kjæresten. Sangen ble skrevet avAllen og produsenten Mark Ronson, den første de skrev sammen, da han var en «nobody».Han ble svært imponert etter å ha hørt «Smile» og inviterte henne til New Yorkfor å jobbe med ham i studioet Ronson var for øvrig god venn med eksen sangenhandler om, så det var litt merkelig for ham. Også denne sangen er på «Alright,Still».

«Alfie» er siste sangjeg tar for meg fra hennes første album. Sangen er en overbeskyttende hyllest tillillebroren hennes, skuespilleren Alfie Owens, kjent fra blant annet HBO-serien«Game of Thrones», hvor han innehar rollen som Theon Greyjoy. Sangen samplerSandie Shaws «Puppet on a String». I sangen prøver hun å overtale ham til åkomme ut fra rommet sitt og slutte å sløse bort livet og ungdomsåra sine med åspille TV-spill, røyke marijuana, og glo på kopekassa.

«Fuck You» er en sangfra andrealbumet, «It’s Not Me, It’s You»fra 2009. Sangen er et hardtslående angrep på rasisme over et antatt uskyldigbarnerim, som i utgangspunktet startet som et angrep på George W. Bush. Sangenhet opprinnelig «Guess Who Batman», som har samme initialer som overnevntepresident. Sangen sampler for øvrig pianodelen av temaet for den australske såpeoperaen«Neighbours».

«Womanizer» er ensang av Britney Spears, som Allen covret på andrealbumet. Allen tilfører noe egettil sangen og gjør den til sin egen. Mange ganger bedre enn originalen, og detsier jeg ikke bare fordi jeg liker Lily Allen og misliker Britney Spearssterkt. Allens versjon er roligere og mer akustisk, noe som passer sangen godt,men ikke for det, «Weird Al» Yankovics polkaversjon gjør også underverker meddenne sangen. Kanskje vi bare skal anta at alle som covrer den gjør den bedreenn Britney. Sangen handler for øvrig om en fyr som er utro med forskjelligedamer, og er tema for kvinner.

Spillelister

Wimp

Spotify