Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet og lett bris hele dagen. 10 grader i ettermiddag, 11 i kveld.

Tirsdag meldes det om lettskyet, 8 grader og flau vind natt og morgen, 7 og svak på formiddagen, skyet, 12 og lett bris på ettermiddagen, og 14 på kvelden.

Onsdag meldes det om skyet, 12 og lett bris natt og morgen, 10 på formiddagen, 12 på ettermiddagen igjen, og regn, 13 og svak vind på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere i dag, 2 grader kaldere til 2 varmere tirsdag, og 2 grader kaldere til 1 varmere og lett bris onsdag.

I Rindal meldes det om 2 grader varmere og lett bris til svak vind i dag, 1 grad kaldere til 3 varmere tirsdag, og 2 grader kaldere til 1 varmere og laber bris til svak vind onsdag.

I Rennebu meldes det om 1 grad kaldere og laber til lett bris i dag, 4 grader kaldere til 1 varmere tirsdag, og 4 til 2 grader kaldere og svak vind til lett bris onsdag.

I Lensvik meldes det om lettskyet til skyet og 1 grad kaldere i dag, skyet, 1 grad varmere til 2 kaldere og svak vind til lett bris tirsdag, og 1 grad kaldere og svak vind til laber bris onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad varmere og svak vind i dag, lettskyet til regn og 1 til 2 grader varmere tirsdag, og 2 grader kaldere onsdag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad kaldere i dag, lettskyet til regn og 1 til 2 grader kaldere tirsdag, og 2 til 1 grader kaldere og lett til laber bris onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og svak til lett bris tirsdag, og 1 grad varmere og lett bris onsdag.

Musikk

Som sagt er det i dag to år siden jeg startet å skrive Vær-Sjur, på den tiden kun med vær og uten musikk, men med enda mer av meg. Om forandringene som har skjedd siden har vært bedre eller verre, får være opp til noen andre å avgjøre. Jeg har vært i Bjørgvin i helgen, og er sånn passe sliten, men DJ-en på Café Opera som avslutta kvelden med Mayhem får to tomler opp og mad props fra Vær-Sjur. Ellers får jeg ikke nok av Bromstads store sønn, Shitrich, og hans nyeste album, «Makka Nykinen». Gått mye av det de siste dagene kan man si. Anbefales på det aller, aller sterkeste.

Men over til Vær-Sjur. I dag går jeg for klisjé-Sjur og skriver om bursdagssanger. Selvfølgelig, det er jo tross alt gebursdag. Og først ut er «Hurra for deg som fyller ditt år!». Sangen er skrevet av Margrethe Munthe, til melodien fra en norsk folketone. Sangen er meget populær og brukes ofte i fødselsdager. I alle fall første vers. Sangen sto første gang skrevet i «Saa leker vi litt» fra 1911. Den mest famøse – liker jeg å innbille meg i alle fall – innspillingen er nok den av Olga Marie Mikalsen.

Sang nummer to er «Vi gratulerer», eller «Congratulations» som den het da den nesten vant MGP i 1968. Om bare ikke Vest-Tyskland hadde gitt Spania seks poeng … Sangen er opprinnelig skrevet av Bill Martin og Phil Coulter, ble fremført av Cliff Richard, og var Storbritannias bidrag til overnevnte MGP. Arne Bendiksen og Juul Hansen skrev norske tekster til sangen i 1968. Hansens tekst var til ære for bryllupet mellom kronprins Harald og Sonja, i begge versjonene bærer den tittelen «Vi gratulerer». Bendiksens versjon ble fremført av Kirsti Sparboe, Oddvar Sanne, Bendiksen selv og Kjell Karlsens orkester, mens Hansens versjon ble fremført av Jens Book-Jenssen med Carsten Kloumans orkester.

Så har vi «Gratulerer med dagen», den norske versjonen av «Happy Birthday to You». Melodien til sangen kommer fra sangen «Good Morning to All» kreditert det amerikanske søskenparet Patty Hill og Mildred J. Hill i 1893. Selv foretrekker jeg Ole Paus’ versjon.

Til slutt har vi «Ja, må han leve», en sang som ikke like ofte blir sunget i dag, i alle fall ikke i de bursdagsselskapene jeg har vært i de siste 28 årene, men jeg har da hørt den noen ganger – i alle fall på fester i anledning «runddager» for voksne. Sangen er sannsynligvis mer populær i Sverige, hvor den ble komponert en gang på midten av attenhundretallet. Så får vi bare satse på at Vær-Sjur lever videre de neste hundrede år. Hurra! Hurra! Hurra!

Spillelister

Spotify

Wimp utgår i dag da jeg ikke får til å legge til sanger i spillelistene.