Osten er fast i formen og meget proteinrik, men den må varmebehandles på en eller annen måte, som steking, grilling, fritering, eller ovnsbaking for at den skal være særlig god å spise. Den passer godt som tilbehør, eller som en egen snackrett. Jeg har valgt å tilberede den som fritert og servert med en søt og syrlig eplemarmelade og tomatsalat.

Fritert halloumi

500 g grillost eller halloumi, skjært i staver på 1 cm * 4 cm

2 dl hvetemel, til panering

4 egg, sammenvispet

150 g griljermel eller pankomel

1 l olje, til fritering

  • Varm opp oljen til cirka 180 °C, det må være så høy temp for at det skal bli sprøtt, hvis ikke blir det bare gjennomtrukket av olje.

  • Vend ostekubene i mel, egg og griljermel.

  • Friter til den blir gyllen og sprø.

  • La oljen renne av på et kjøkkenpapir.

Eplechutney

500 g epler, i små terninger

1 dl vann

200 g sukker

100 g honning

Kanel, malt

  • Ha alt i en kjele og kok opp under lokk.

  • La trekke i 10–15 minutt til eplene er møre.

  • Rør rundt slik at det blir en «knust» masse.

Tomatsalat

Cherrytomater, delt i fire

Salt og pepper

Basilikum

  • Bland sammen og server sammen med ost og eplemarmelade.