Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet, 11 grader og lett bris i formiddag, 12 i ettermiddag, og sol, 16 og svak vind i kveld.

Lørdag meldes det om klarvær, 13 grader og flau vind natt, morgen og formiddag, lettskyet, 16 og svak på ettermiddagen, og skyet og 18 på kvelden.

Søndag meldes det om skyet hele dagen. 14 grader og flau vind natt og morgen, 13 på formiddagen, 16 og svak på ettermiddagen, og 18 på kvelden.

Mandag meldes det om skyet, 10 grader og flau vind natt og morgen, 12 på formiddagen, regn, 14 og svak på ettermiddagen, og lettskyet og 15 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 2 til 3 grader varmere og svak vind i dag, 2 grader kaldere til 1 varmere og vindstille til svak vind lørdag, 1 til 2 grader kaldere og flau vind til lett bris søndag, og 1 grad kaldere til 1 varmere mandag.

I Rindal meldes det om 5 til 3 grader varmere i dag, sol til lettskyet og 1 grad kaldere til 3 varmere lørdag, skyet til lettskyet, 1 grad kaldere til 2 varmere og svak vind til lett bris søndag, og lettskyet til regn og 2 grader kaldere til 1 varmere mandag.

I Rennebu meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere og svak vind i dag, 4 til 1 grader kaldere og svak til flau vind lørdag, 2 til 4 grader kaldere søndag, og 3 til 1 grader kaldere mandag.

I Lensvik meldes det om sol, 1 grad varmere og svak vind i dag, sol til lettskyet, 2 grader kaldere til 1 varmere og flau vind til lett bris lørdag, skyet til lettskyet, 1 til 2 grader kaldere og flau vind til lett bris søndag, og skyet til lettskyet, 1 grad varmere til 2 kaldere og flau vind til lett bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 4 til 1 grader varmere i dag, sol til lettskyet og 1 grad kaldere til 2 varmere lørdag, skyet til lettskyet, 1 grad kaldere til 2 varmere og flau vind til lett bris søndag, og lettskyet til skyet og 2 grader varmere til 1 kaldere mandag.

På Krokstadøra meldes det om sol og 1 grad kaldere lett bris til svak vind i dag, sol til lettskyet, 2 til 1 grader kaldere og flau vind til lett bris lørdag, skyet til lettskyet, 1 til 2 grader kaldere og svak vind til lett bris søndag, og skyet til lettskyet, 1 til 3 grader varmere og svak vind til lett bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 3 til 2 grader varmere og flau til svak vind i dag, sol til lettskyet, 1 grad varmere og flau vind til lett bris lørdag og søndag, og 1 grad varmere mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om ny (for meg) musikk jeg har snublet over i den siste tiden, sånn etter «Makka Nykinen» i alle fall. The Beatles i åttebitsutgave; bluegrass-covers av kjente, norske sanger – direkte fra Minnesota; og årets sommersanger fra Vestlandet.

The 8-Bit Beatles er som navnet antyder låter av The Beatles gjort med åttebits lyd (tenk Nintendo Entertainment System o.l. gamle spillkonsoller). Alle studioalbumene er med, og det er rett og slett råbra. Jeg brukte gårdagens ettermiddag og kveld på å høre meg gjennom hvert eneste ett av albumene, og jeg liker det virkelig. Spesielt er «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» gjort på mesterlig vis, men også «The White Album» og «Magical Mystery Tour» er album jeg gjerne trekker frem som har nytt godt av «konverteringen». Når jeg hørte på «Drive My Car» fra albumet «Rubber Soul», var det enkelt å tenke seg til at man var med i et sidescrollende spill fra tidlig 90-tall hvor man spilte de fire medlemmene og beveget seg bortover i en gate fylt med gale fans, puppedamer og glefsende bikkjer. Anbefales på det sterkeste.

Charlie Rackstead er en norsk-amerikaner fra Minnesota som har covret norske hits i bluegrass-stil. Min første reaksjon da jeg fant albumet «Norwegian Classics» på Wimp tidligere i dag, var «What the everloving f***?!», og tenkte at dette sannsynligvis var en nordmann ved navn Kalle Rakkestad eller noe tilsvarende harry. Etter som jeg hørte meg gjennom albumet, endret det hele seg fra forundring til å mene at det ikke var så verst. Da jeg nådde «Live the Life», som er et cover av Åge Aleksandersens «Levva livet», var jeg solgt. Knallbra greier, ikke alle sangene står like sterkt, men de fleste gjør det, og det er absolutt et album jeg kommer til å høre mer på utover sommeren. Andre sanger som kan anbefales er platas åpningsspor, «Splitter Pine» av DumDum Boys, som ved første lytt kan høres merkelig ut, men så begynner man å verdsette Morty Lions fantastiske banjoriff, og så er det gjort. Sjekk også ut «Cow in the Tunnel», altså Knutsen & Ludvigsens «Ku i tunnelen», som ble gjort etter at han hadde tilbragt en del tid i en mørk tunnel for å finne inspirasjon. Kudos!

Jentekvartetten fra Bergen, Razika, har laget en sang inspirert av Sigurd Hoels klassiske, bannlyste og forsøkt sensurerte bok «Syndere i sommersol». Dette er også tittelen på sangen, som handler om to forelskede ungdommer en sommernatt. Låten er en hyllest til de lange sommernettene som vi aldri ønsker skal ta slutt.

Nok en jentekvartett, denne gangen fra mitt herlige Stavanger, Frk. Fryd, som jeg virkelig har sansen for. Herlig rock og gode greier. Deres nyeste singel, «Tyvens dans», er en god representant for punken, selv om den er alt for kort for min smak. Den kunne gjerne vært dobbelt så lang, men det får så være. Det er jo punk, tross alt. Jeg er spesielt glad i bassen.

Hjerteslag er det nærmeste jeg har kommet bergensk nyveiv på lenge. Dette til tross for at de selv mener de er punkere som spiller pop, eller var det omvendt? Popmusikere som spiller punk? Da jeg hørte låta «Ikkje tenk på det», gikk tankene mine automatisk til Elektrisk Regn og The Aller Værste (med en liten dose John Olav Nilsen & Gjengen, men bare en smule, ikke et helt brød) i spedd litt god, gammeldags punk. En herlig låt som jeg ser for meg kommer til å gå på repeat på stereoen og MP3-spillerne mine, sannsynligvis også mobilen mens jeg vandrer rundt på REMA 1000 og myser på bær av forskjellig slag og jakter på dagens middag og kveldens snack.

Askeladden er dagens siste gruppe, og også de er fra Bergen. De spiller visepop i spedd jazz, og det hele låter ganske fint og fjongt, i alle fall låten «Fin og fjong», som jeg raskt ble betatt av. Minner meg litt om Håkan Hellström faktisk, og i mine ører er det bare positivt, samt at jeg lett kan tenke meg at de kan ha hørt litt på noen band fra sør for fylkesgrensa, og kanskje underbevisst latt seg inspirere av Elle Melle og Smalhans. Og en liten klype Vamp. Men det kan selvfølgelig bare være noe jeg innbiller meg. Uansett gleder jeg meg til debutalbumet, «På god veg», kommer.

Spillelister

Wimp

Spotify