Dagens bilde er et bilde av mannen i månen, som John Øystein Berg fra Snillfjord fikk et godt bilde av da det var fullmåne søndag kveld.

Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet, fire kuldegrader og flau vind hele dagen.

Torsdag meldes det om lettskyet hele dagen. 6 kuldegrader og svak vind natt, morgen og formiddag, 4 kuldegrader og flau vind ettermiddag og kveld.

Fredag meldes det om litt mer variasjon. Lettskyet, 4 kuldegrader og svak vind natt og morgen, 3 kuldegrader på ettermiddagen, skyet og 1 varmegrad på ettermiddagen, og lettskyet med sjanse for regn, 4 varmegrader og lett bris på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 2 til 1 grader varmere torsdag, og 2 grader varmere til 2 grader kaldere og svak vind til laber bris fredag.

I Rindal meldes det om 2 grader kaldere i dag, 1 grad kaldere torsdag, og 1 til 3 grader kaldere og flau vind til lett bris fredag.

I Rennebu meldes det om laber bris i dag, 1 grad varmere til 2 grader kaldere torsdag, og 2 til 5 grader kaldere og flau vind til lett bris fredag.

I Lensvik meldes det om 3 til 2 grader varmere og lett bris til svak vind i dag, 2 til 1 grader varmere torsdag, og skyet, 1 til 4 grader varmere og flau vind til laber bris fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad varmere og flau til svak vind i dag, 3 grader varmere torsdag, og 5 til 2 grader varmere og lett til laber bris fredag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad varmere til 1 grad kaldere og svak til flau vind i dag, 2 til 1 grader varmere torsdag, og 5 til 2 grader varmere og svak til laber bris fredag.

Og i Børsa meldes det om 2 grader varmere og svak vind i dag, 3 til 1 grader varmere torsdag, og 2 til 1 grader varmere og svak vind til laber bris fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om «guilty pleasures» fra en samlingforferdelige sjangere. Post-grunge, et ukjent antall cores og nu metal. Stappbrokkoli i øra (det er det eneste du kan bruke denne giftplanten til uten ådø), en våt vaskeklut i kjeften (så du ikke ødelegger tennene ved å bite dehardt sammen og gnisse) og stålsett deg selv før du leser videre. Eller lavære, jeg er ikke sjefen din, jeg bare kommer med anbefalinger. Litt som enlatere Timmy Gresshoppe.

Hoobastank er herrepresentert med sangen «Crawling in theDark» fra deres debutalbum, det selvtitulerte «Hoobastank» fra 2001. Hoobastank er et amerikansk post-grunge,alternative rock-band med anslag av nu metal, funk metal og ska punk. «Crawlingin the Dark» er en sang jeg forelsket meg i da jeg sommeren 2002 kjøpte spillet«TransWorld Snowboarding» til den originale Xbox-en. Hadde spilt demoen i 2dager før jeg dro på første og beste butikk og kjøpte spillet og storkoste megmed det (og mener fortsatt at det er et av de beste snowboard-spillene someksisterer, sammen med «ESPN X Games Pro Boarder» som kom til PC og PlayStation1 i 1998). Men tilbake til sangen. Den var med i førstnevnte spill og bestekompisenmin og jeg brukte mange timer på å kjøre og trikse mens vi hørte den sangen ogmange andre, men det er da «Crawling in the Dark» som huskes best. Sangen ermer punk enn post-grunge, men likevel rock. Den handler om livets usikkerheterog hvordan vi alltid står foran spørsmålet om vi skal følge instinktene ellerfølge en planlagt «rute», og om meningen med livet. Den handler også om at vialdri vet når slutten kommer.

Seether er her forderes cover av «Careless Whisper».Seether er et sør-afrikansk post-grunge, alternative metal-band startet iPretoria i 1999. De er kanskje mer kjent for sangen «Gasoline», men coveret av GeorgiosKyriacos Panayiotous «Careless Whisper» er så mange ganger bedre i mine ører.Sangen handler om fortelleren som ser tilbake på et forhold han hadde hvor hanvar utro mot sin kjære, og lurer på hva som skjedde og hvordan ting ble som deble. Gitarriffet er nesten like bra som originalens saksofonsolo av SteveGregory.

3 Doors Down hørerogså hjemme, her med «Here Without You»– alt som mangler er regnskyene og Justin Timberlakes sippedansing. 3 DoorsDown er enda et amerikansk post-grunge, alternative rock-band, disse startet i Mississippii 1996. «Here Without You» er en klassisk boyband- / sippe-sang som mang enemosjonell fjortenåring har hørt på og grått til mens de savnet den enepersonen i livet deres. Meg selv inkludert. Jeg savner virkelig ikke å væreung, dum og avstandsforelska. Sangen ble inspirert av Brad Arnolds (eks)-kone,og handler om hvordan det er å være borte fra den spesielle personen, ellerbare savne dem intenst. Om ensomhet og savn, og hvor jævlig det kan føles.Sangen ble for øvrig brukt av World Wrestling Entertainment i en hyllestvideotil wrestleren Eddie Guerrero etter hans alt for tidlige bortgang. Sangen blirogså brukt av militære som er borte og kjemper for landet sitt og savner de deetterlot der hjemme.

Fuel med «Hemorrhage (In My Hands)» er ikke ensang om hemoroider slik jeg trodde første gang jeg hørte den. Når jeg hørerden, tenker jeg automatisk på «World of Warcraft» og videoer av rogues som PvP-er(slåss mot andre mennesker, fremfor monstre, dyr og fiender), så takk for det,Thomas. Sangen kan tolkes til å handle om en fyr som blir dumpet av dama si,som så kommer krypende tilbake og vil ha ham tilbake, men han er ikkeinteressert. I videoen handler det derimot om en fyr som savner dama si, somdøde av en hjerneblødning, noe som passer bedre med navnet.

Linkin Park må medutelukkende pga. «Numb / Encore» somde gjorde med Jay-Z. Før den sangen likte jeg ikke Linkin Park (mye på grunn avførstealbumet, som i mine ører får dem til å høres ut som noen sytepaver somønsker å være Limp Bizkit, og det er vitterlig ikke noe å hige etter), og Jay-Zvar for meg «Hard Knock Life (Ghetto Anthem)» og ikke noe annet, men dennesangen … Denne sangen har jeg virkelig sansen for. Det er en mashup av LinkinParks «Numb» – en sang om barn som er lei av å leve opp til foreldrenes forventelsefra albumet «Meteora» fra 2003, og Jay-Zs «Encore» – en sang om at Jay-Z er densiste av «The Brooklyn Boys» (2Pac, The Notorious B.I.G. og Jay-Z) og at hanønsker at alle skal være obs på at han også snart kan forsvinne (veldigegoistisk sang, men det får være så) fra albumet «The Black Album» fra 2003.Sangen er skremmende fengende, og blandingen av rap og nu-metal gjør seg for engangs skyld godt. Den er å finne på albumet de gjorde sammen, «Collision Course»fra 2004.

Papa Roach er sisteband på lista, og burde egentlig ikke vært her – hadde det ikke vært for avskyenmot Papa Roach som jeg ser overalt. Det er like ille å like Papa Roach i dissedager som det var å like Eminem for 13 år siden. Dagens sang er fra albumet «Infest» (som alle deres beste låter),og er «Blood Brothers». En sang jegførst hørte da jeg gikk til innkjøp av «Tony Hawks Pro Skater 2» til PC. Et avde spillene jeg har mest og flest minner fra – alle sammen gode. Sangen kantolkes til å handle om at alle hater noen en gang i blant, så intenst at de ønskerdem døde, og at selv brødre kan snu seg mot brødre. Alternativt kan man tolkedet til å omhandle bruken av narkotika og hvordan det kan ødelegge livet dittog andres.