Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet hele dagen. 7 grader og svak vind i ettermiddag, 4 og flau i kveld.

Lørdag meldes det om flau vind hele dagen. Skyet og 1 grad natt og morgen, lettskyet og 0 på formiddagen, og skyet og 4 grader i ettermiddag og kveld.

Søndag meldes det om lettskyet, 1 grad og flau vind natt og morgen, 2 kuldegrader på formiddagen, 4 grader på ettermiddagen, og skyet, 3 grader og svak vind på kvelden.

Mandag meldes det om lettskyet, 2 grader og flau vind natt og morgen, skyet, 0 og lett bris på formiddagen, 7 og svak vind på ettermiddagen, og 3 og lett bris på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 2 til 1 grader kaldere og frisk bris i dag, 1 grad varmere til 2 grader kaldere og laber bris til svak vind lørdag, 1 grad kaldere og svak vind til laber bris søndag, og 1 til 2 grader kaldere og laber bris til svak vind mandag.

I Rindal meldes det om 2 grader kaldere i dag, 3 til 1 grader kaldere lørdag, 3 til 1 grader kaldere og vindstille til svak vind søndag, og 1 til 2 grader kaldere mandag.

I Rennebu meldes det om 3 grader kaldere og frisk til laber bris i dag, 1 til 3 grader kaldere og laber bris lørdag, 1 til 4 grader kaldere og laber til lett bris søndag, og 3 til 1 grader kaldere og laber til lett bris mandag.

I Lensvik meldes det om 1 grad kaldere i dag og lørdag, 1 grad kaldere og flau vind til laber bris søndag, og 1 til 2 grader varmere og laber til lett bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om svak vind i dag, 1 grad varmere og lett bris til vindstille lørdag, og 2 grader varmere til 1 grad kaldere og flau vind til laber bris søndag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad varmere og lett bris i dag, 1 grad varmere til 1 grad kaldere og lett bris til flau vind lørdag, 1 grad kaldere og flau vind til laber bris søndag, og 1 grad varmere til 1 grad kaldere og lett bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og laber bris i dag, 4 til 1 grader varmere og svak vind til laber bris lørdag, 3 til 1 grader varmere og svak vind til laber bris søndag, og 1 grad varmere og lett bris til svak vind mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om et britisk band beståendeav Simon Le Bon, Nick Rhodes, og John, Roger, og Andy Taylor. I dag tar jeg formeg mine favoritter av Duran Duran.

«Rio»er en sang fra andrealbumet, «Rio»,fra 1982. Med sitt fengende saksofonspill av Andy Hamilton, herlig basslinje ogcatchy refreng, er det ikke rart at denne sangen gikk til topps i sin tid. Sangener en metafor for Amerika, og uttrykker lysten etter å lykkes der, noe de ogsågjorde. Ordspillet er interessant, med tanke på at «Rio» synges som om det ernavnet på en kvinne, og ordet spinner bilder om den berømte, brasilianske byen,som går vel med det eksotiske bildet bandet prøvde å skape. Teksten sierlikevel klart og tydelig «From mountainsin the North down to the Rio Grande», som er Nord-Amerika. Rio Grande erelven som separerer USA og Mexico.

«Hungry Like the Wolf»var gjennombruddslåten deres i USA, og suksessen stammet fra MTV, som akkurathadde gått på lufta. I følge et intervju med «Blender», sa Le Bon at sangen varinspirert av eventyret om «Rødhette og ulven». Musikkvideoen er løst basert på filmen«Apocalypse Now», med bandet på leting etter Le Bon i et eksotisk lokale. Denble spilt inn på et marked i byen Galle på Sri Lanka.

«Hold Back The Rain»er en sang skrevet av Le Bon til John Taylor, på grunn av hans problemer mednarkotika-, alkohol- og sexavhengighet. Han skled teksten inn under døren til hotellrommethans når han var ferdig med å skrive den.

«New Religion» er ensang som tar for seg en dialog mellom et ego og et alter-ego, noe somreflekteres i refrenget, hvor to motstridende stemmer synger oppå hverandre.

«Last Chance on theStairway» er, som sangene over, også å finne på «Rio». Sangen kan tolkestil å handle om noen av frustrasjonene man kan finne i et forhold, som i dettespesifikke, hvor kun det seksuelle samkvemmet holder det sammen.

«Girls on Film» er ensang fra det selvtitulerte førstealbumet «DuranDuran», fra 1981. Sangen ble egentlig skrevet av Andy Wickett, en avvokalistene som var med i bandet før Le Bon. Da han forlot gruppa, kjøpte desangen av ham for £600, og den ble spilt inn igjen senere til debutalbumet, menWicketts versjon kan fortsatt høres på refrenget. Sangen er best kjent formusikkvideoen, som var den første utvidede musikkvideoen som ble laget, og itillegg var svært kontroversiell. Mange lettkledde damer, kan vi si. Sangen kansies å handle om hvordan modeller i motebransjen utnyttes. Den ble for øvrig regissertav Lol Creme og Kevin Godley, lederne av det britiske bandet 10cc.

«Notorious» er tittellåtenpå fjerdealbumet, «Notorious», fra1986. Den markerte den nye, strømlinjeformede trio-versjonen av bandet, sidenAndy og Roger Taylor hadde forlatt gruppa i 1985, noe deler av sangen kan sieså reflektere. I følge Le Bon er linja «Whoreally gives a damn for a flaky bandit» rettet direkte mot Andy. Bandetfikk hjelp av Nile Rodgers for å produsere sangen, og hans funk-innflytelser merkes,blant annet ved tempoet og bruken av Borneo-horn. I tillegg spilte han gitar pålåta. Sangen er også å finne i filmen «DonnieDarko», hvor hovedpersonens lillesøster danser til den i entalentkonkurranse, samt at den ble samplet av Sean «Puff Daddy» Combs i låten «NotoriousB.I.G.» som ble utgitt i 1999 etter Biggies død på albumet «Born Again» sominneholdt uutgitte låter fra rapperens karriere.

Spillelister

Wimp

Spotify