Når det er god vær og sommer ønsker vi det ofte litt lettere, i dobbelt forstand: Lettere mat, og lettere tilberedning. I dag har jeg et enkelt sunt og smakfullt mattips som kan tilberedes under enkle forhold slik at tiden kan tilberedes ute, eller på tur.
Dette trenger du:
Yoghurtsalat
500 g yoghurt naturell
2 vårløk, kuttet i tynne skiver
1 rød løk, finkuttet
1 ss finkuttet gressløk
3 ss finkuttet fersk mynte
1 fedd hvitløk, finkuttet
1 ts revet fersk ingefær
Salt og pepper
Hell youghurt i en sil med et kaffefilter. La yohurten renne av seg i 30-45 minutter. Rør om av og til, slik at væsken renner ut. Yoghurten blir etter hvert som en ostemasse. Dette gjør at vi får en fast og fin salat, i stedet for vassen og bløt.
Bland alle andre ingredienser i en bolle. Tilsett litt salt og pepper. Bland dette sammen, og la det trekke i 30 minutter. Du vil se at det blir litt væske i bunnen.
Ha yoghurtmassen i en skål, klem vannet ut av de andre ingrediensene, og bland sammen med youghurten.
La dette trekke i 30 minutter før servering, eller lag den gjerne dagen i forveien... den står seg lenge.
Denne yoghurtsalaten smaker utrolig godt sammen med spekemat, stekt/grillet kjøtt, fisk, og grønnsaker.