Orkanger

I dag melder yr.no om sol, 4 kuldegrader og flau vind for- og ettermiddag, og lettskyet, 6 og svak i kveld.

Lørdag meldes det om lettskyet, 8 kuldegrader og flau vind natt og morgen, skyet og 7 på formiddagen, lettskyet, 1 og lett bris på ettermiddagen, og sludd og 2 på kvelden.

Søndag meldes det om skyet, 2 grader og laber bris natt og morgen, 1 og frisk på formiddagen, sludd, 2 og laber på ettermiddagen, og lettskyet og lett på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere i dag, skyet til sne, 2 varmere og flau vind til liten kuling lørdag, og skyet til sne, 1 til 2 kaldere og stiv til lett søndag.

I Rindal meldes det om 1 grad kaldere i dag, skyet til sne, 1 kaldere til 3 varmere og flau vind til liten kuling lørdag, og sne til lettskyet, 1 til 2 kaldere og stiv til lett søndag.

I Rennebu meldes det om 5 til 3 grader kaldere og vindstille til flau vind i dag, 1 varmere til 2 kaldere og lett til frisk lørdag, og skyet til klarvær, 3 til 6 kaldere og frisk til svak søndag.

I Lensvik meldes det om 1 til 3 grader varmere og vindstille til svak vind i dag, lettskyet til skyet og 4 til 1 varmere lørdag, og 1 varmere og frisk til svak søndag.

På Kyrksæterøra meldes det om lettskyet, 2 til 4 grader varmere og flau vind til vindstille i dag, lettskyet til regn, 3 til 1 varmere og flau vind til liten kuling lørdag, og sne til lettskyet, 4 til 1 varmere og laber til liten søndag.

På Krokstadøra meldes det om 3 grader varmere i dag, 1 varmere lørdag, og 1 varmere og laber til frisk bris søndag.

Og i Børsa meldes det om 1 til 3 grader varmere i dag, lettskyet til skyet, 3 til 2 varmere og svak vind til frisk bris lørdag, og 2 kaldere og frisk til lett søndag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det fortsatt handle om Elvis, og vi har i dag kommet til veiens ende for kongen av rock `n´ roll.

«Return to Sender» er fra albumet og soundtracket til filmen «Girls! Girls! Girls!» fra 1962, og handler om en mann som sender brev til kjæresten etter at de har kranglet. Hun skriver bare «Return to sender» (eller, returner til avsender som det blir direkte oversatt), slik at han får brevene tilbake, med forskjellige grunner til at de blir sendt tilbake, uåpnet og ulest. Slik som «address unknown» (ukjent adresse) og «no such person» (ingen person med det navnet). Han fortsetter å sende brevene, og nekter å innse at det er slutt.

«Heartbreak Hotel» er en sang inspirert av en avisartikkel om en ensom mann som tok livet sitt ved å hoppe ut fra vinduet på hotellrommet sitt. Den har et herlig blues-komp gående i bakgrunnen over Elvis’ stemme – som virkelig kommer til sitt rette her, og er en skikkelig godlåt, tekstens innhold til tross. Chet Atkins spilte for øvrig gitar på denne låta. Sangen kom ut som singel i 1956, og er inkludert på en rekke samlealbum. Da Bill Clinton holdt på med jaget som var å bli president i sin tid, fikk han nok en skikkelig boost da han spilte denne låta på saksofon på TV-showet «The Arsenio Hall Show», og George W. Bush drev alltid og sammenlignet Clinton og Presley på en lite flatterende måte, noe som førte til at Clinton uttalte at Bush neppe var en fan, og det var enda en ting som var feil med mannen.

«Don’t Be Cruel» var som nevnt på onsdag, først en singel som kom i 1956. A-siden var «Don’t Be Cruel», mens b-siden var «Hound Dog». Det er også den eneste singelen i historien hvor begge sidene nådde førsteplass på listene. Først «Hound Dog», så «Don’t Be Cruel». Første gang den var inkludert på et album, var samlealbumet «Elvis’ Golden Records» fra 1958. Elvis’ stemme kommer også virkelig til rette her, særlig hvordan han uttaler «telephone» som «telly-phone», noe han ikke gjorde på 70-tallet. Gladlåt av dimensjoner, pop med flotte innslag av rockabilly.

«Jailhouse Rock» er fra albumet og soundtracket til filmen med samme navn fra 1957, hvor Elvis spiller en mann som er satt inn for noe han ikke har gjort, og som blir en stjerne når han slipper ut. Linja «Number 47 said to number 3 / You're the cutest jailbird I ever did see» er en dårlig skjult referanse til seksuelt samkvem i fengsel, men var ikke kontroversiell nok til å skape noen kontroverser for spilletid på radio og fjernsyn. Sangen ble også covret av The Blues Brothers og blir brukt på slutten av den første filmen, når de spiller i et fengsel.

«(You’re the) Devil in Disguise» er en singel fra 1963, og er skrevet av Bill Giant, Bernie Baum og Florence Kaye. Bassangeren J.D. Summer er med på sangen og synger «Oh yes, you are» for å representere djevelen mot slutten av sangen, som for øvrig handler om mennesker som ikke er slik som de fremstår. Kanskje spesielt i dette tilfellet om en pike som fremstår som en engel, men lyver og er utro og har en generelt råtten oppførsel.

«Burning Love» er skrevet av Dennis Linde, og ble opprinnelig innspilt av Arthur Alexander i 1972, men ble allerede samme år covret av Elvis, som har den klart mest kjente versjonen. Den ble hans største hit siden «Suspicious Minds» fra 1969, og hans siste hit fra topp 10 på den amerikanske lista Hot 100. Sangen er å finne på samlealbumet «Burning Love and Hits from His Movies, Volume 2», også det fra 1972. Elvis har sagt at han ikke brydde seg noe særlig om sangen, og ikke likte å fremføre den, men han gjorde det likevel på to høyprofilerte turneer. Sannsynligvis fordi han bare var «Just a hunk, a hunk of burning love».

«A Little Less Conversation (Junkie XL Radio Edit Remix)» er en sang skrevet av Mac Davis og Billy Strange, og opprinnelig fremført av Elvis i filmen «Live a Little, Love a Little» fra 1968, men dagens versjon er en remix gjort av nederlandske Tom Holkenborg, bedre kjent Junkie XL. I remixen har Elvis en lavere stemme, og gitarene, hornene og de funky trommene fra 1968 dras frem. Det ble en hit, og er generelt en ganske bra sang. Jeg vil si at den er bedre enn originalen. Den er også brukt i en herlig Nike-reklame for fotball VM 2002, hvor de er om bord på et skip og mange av mine favoritter spiller i en uoffisiell cup.

Spillelister

Wimp

Spotify