Orkanger

I dag melder yr.no om 6 varmegrader i hele dag. Lettskyet og lett bris i formiddag, skyet i ettermiddag, og regn og flau vind i kveld.

Tirsdag meldes det om regn hele dagen. 5 grader og flau vind natt og morgen, 6 og svak på formiddagen, 8 på ettermiddagen, og 6 og flau på kvelden.

Onsdag meldes det om lettskyet med regn og 4 grader hele dagen. Svak vind natt og morgen, og lett bris resten av døgnet.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere og laber bris til flau vind i dag, 1 grad kaldere til 2 varmere tirsdag, og 1 grad kaldere og svak vind til laber bris onsdag.

I Rindal meldes det om 1 til 2 grader varmere og laber bris til flau vind i dag, 1 grad varmere til 2 kaldere og vindstille til svak vind tirsdag, og 1 grad kaldere og svak vind til laber bris onsdag.

I Rennebu meldes det om 1 grad varmere til 2 kaldere og flau til svak vind i dag, 1 grad varmere til 2 kaldere tirsdag, og lettskyet, 1 til 3 grader kaldere og vindstille til svak vind onsdag.

I Lensvik meldes det om lettskyet med regn og laber bris til svak vind i dag, 1 grad varmere til 1 kaldere og vindstille til lett bris tirsdag, og 1 til 2 grader varmere onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 2 til 1 grader varmere og lett bris til svak vind i dag, 3 grader varmere til 1 kaldere og flau vind til lett bris tirsdag, og 1 til 2 grader varmere onsdag.

På Krokstadøra meldes det om laber bris til flau vind i dag, 2 grader varmere til 1 kaldere og flau vind til lett bris tirsdag, og 1 grad kaldere til 1 varmere og svak vind til laber bris onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere i dag, tirsdag og onsdag.

Musikk

Dagens Vær-Sjur var opprinnelig totalt ustimulert, grunnet min mangel på stimuli (nikotin og koffein). På vei hjem en «snartur» (ingenting er snart med makshastighet på 10 km/t), fikk jeg to av dagens sanger på hjernen, og vips var det gjort.

Dagens første band er den britiske popgruppa The First Class med klassikeren «Beach Baby» fra 1974. Sangen ble også covret på fransk av Sacha Distel under navnet «Vite, Cherie, Vite». Sangen høres ut som en Beach Boys-sang produsert av hvem enn som produserte for Blood, Sweat & Tears, men er skrevet av John Carter og hans kone, Gillian Shakespeare. Carter var produsent for mange populære band på 60-tallet, deriblant Herman’s Hermits og The Ivy League. Sangen er nostalgisk av seg, og tar deg med til gamle dager i Los Angeles, med Chevrolet og «strandbabes». «Beach Baby, Beach Baby, give me your hand / Give me something that I can remember / Just like before, we can walk by the shore in the moonlight»

Så har vi den amerikanske doo-woop-gruppa The Drifters – som opprinnelig ble formet for å være backing-band for Clyde McPhatter og hvor et av medlemmene var den svært kjente Ben E. King – med den herlige hiten «Under the Boardwalk» fra 1964. Sangen har blitt covret av mange, fra The Rolling Stones til Bruce Willis. Teksten beskriver et stevnemøte mellom en mann og hans kjære i en liten by ved sjøen. De planlegger å møtes ute av syne når sola har gått ned, under en gangvei av tre. Den dagen sangen skulle spilles inn, kunne de ikke gjøre det, da vokalisten hadde dødd natten før av en antatt heroinoverdose, derfor måtte den utsettes til de fant en ny en – dagen etter, og når de spilte den, var de alle opprørte over dødsfallet, så den har en ekstra touch med melankoli over seg. Åpningslinja i sangen, referer en tidligere hit de hadde, «Up on the Roof» fra 1962. «Oh when the sun beats down and burns the tar up on the roof»

Deretter skulle egentlig Brotherhood of Man følge på med «Save All Your Kisses for Me», men da jeg hørte en panfløyteversjon, var det rett ut med den, og i stedet kom den amerikanske rock & roll-artisten Bobby Day (egentlig Robert James Byrd) og «Rockin’ Robin» fra 1958 inn, som et godt minne fra oppveksten. Sangen ble covret av Michael Jackson i 1972, men også av The Hollies, Paul Anka og mange flere. Sangen het opprinnelig «Rock-In Robin». Sangen har også en herlig pikkolo-solo spilt av Plas Johnson – som egentlig foretrakk saksofonen, og som er kjent for å ha spilt saksofonen på themet fra «Pink Panther».

Mens jeg satt og skrev dette, dukket enda en sang opp i hodet mitt, og trengte seg på, og hvorfor ikke? Dette bandet er en vokalgruppe fra den tidlige rock & roll-æraen, og hadde mange forskjellige medlemmer opp gjennom årene (men ikke så mange som The Drifters), nemlig The Platters. Dagens sang fra dem, er deres versjon av Buck Rams «Only You (And You Alone)», fra albumet «The Platters» fra 1954. Sangen ble også covret av blant annet Ringo Starr, Deep River Boys med Harry Douglas og Arne Bendiksens orkester, Franck Pourcel, Stein Ingebrigtsen (på norsk som «Bare du» og på svensk som «Bara du») og japanske Shikao Suga (som «Hachigatsu no Serenade»). Det er en av de flotteste sangene jeg vet av, og jeg har personlig «serendert» (sikkert ikke et ekte ord, men dere forstår hva jeg prøver å si) flere piker og damer opp gjennom åra med den, med varierende resultat vel og merke.

Helt til slutt har vi den amerikanske doo-woop-gruppa The Penguins og deres klassiker, debutsingel og eneste top 40-hit, «Earth Angel (Will You Be Mine)» fra 1954. Sangen er en av de mest populære doo-woop-sangene gjennom tidene. Bandet er oppkalt etter logoen på sigarettmerket Kool. Sangen ble innspilt i en garasje, og sluppet på et lite plateselskap kalt Dootone Records. Når den solgte over 4 millioner kopier, beviste den at selv små, uavhengige plateselskap kunne gjøre suksess. «Earth angel, earth angel, will you be mine / My darling dear, love you all the time / I'm just a fool, a fool in love with you»

Spillelister

Wimp

Spotify