For mange barnefamilier er uke 8 synonymt med vinterferie i en eller annen grad, og med forskjellige vinterferieplaner. Uansett, mat må man ha, og da gjerne noe lettvint som ikke gir så mye oppvask. I dagens oppskrift har jeg laget en «alt i ett-form». Denne kan også tilberedes dagen i forveien og varmes opp, hvis man ønsker det, men den smaker selvfølgelig best når den er helt nylaget.

For fire personer

8–12 små kyllinglår, eller utbeinede kyllinglår

2 rødløk, skjært i båter

6 hvitløksfedd, finhakket

1 paprika, i små terninger

400 g gode tomater (hvis de ikke er store, bruk de hele. Sett kryss under dem, slik at saften renner ut og danner grunnlaget for en god kraft)

200 g hermetiske kikerter uten lake

Gode, grønne oliven

Olivenolje

Timian, finhakket

Salt og pepper

  • Masser kyllinglårene med litt salt og pepper.

  • Hell litt olivenolje i en ildfast form og vend kyllinglårene rundt i oljen. Legg dem med skinnsiden opp.

  • Ha løk, hvitløk, paprika, og tomat i den ildfaste forma.

  • Stek i 30 minutter på 200 ºC. Ta ut kyllinglårene og vend inn kikerter, oliven, og finhakket timian.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Legg lårene tilbake i forma og sett den på bordet.

  • Serveres med godt nybakt brød til.

  • Om man ønsker det, kan man rive litt parmigiano-reggiano over.