For mange barnefamilier er uke 8 synonymt med vinterferie i en eller annen grad, og med forskjellige vinterferieplaner. Uansett, mat må man ha, og da gjerne noe lettvint som ikke gir så mye oppvask. I dagens oppskrift har jeg laget en «alt i ett-form». Denne kan også tilberedes dagen i forveien og varmes opp, hvis man ønsker det, men den smaker selvfølgelig best når den er helt nylaget.
For fire personer
8–12 små kyllinglår, eller utbeinede kyllinglår
2 rødløk, skjært i båter
6 hvitløksfedd, finhakket
1 paprika, i små terninger
400 g gode tomater (hvis de ikke er store, bruk de hele. Sett kryss under dem, slik at saften renner ut og danner grunnlaget for en god kraft)
200 g hermetiske kikerter uten lake
Gode, grønne oliven
Olivenolje
Timian, finhakket
Salt og pepper
Masser kyllinglårene med litt salt og pepper.
Hell litt olivenolje i en ildfast form og vend kyllinglårene rundt i oljen. Legg dem med skinnsiden opp.
Ha løk, hvitløk, paprika, og tomat i den ildfaste forma.
Stek i 30 minutter på 200 ºC. Ta ut kyllinglårene og vend inn kikerter, oliven, og finhakket timian.
Smak til med salt og pepper.
Legg lårene tilbake i forma og sett den på bordet.
Serveres med godt nybakt brød til.
Om man ønsker det, kan man rive litt parmigiano-reggiano over.