Jeg regner med at mange i likhet med meg har en del smårester igjen i kjøleskapet etter jula, som man kanskje ikke helt vet hva man skal gjøre med. Jeg har samlet noen av mine rester, og laget et forslag til en forrett til nyttårsaften, eller kanskje en rett til koldtbordet.

Pinnekjøtt

300 g kokt og renset pinnekjøtt, her kan du bruke ribbe, kalkun etc.

Pinnekjøtt-kraft fra kokinga av pinnekjøttet, eller bruk vann om du ønsker

1 ss finhakket persille, eller annen frisk urt

Tørket sopp, kan sløyfes

Olje/smør til steking

  • Finhakk pinnekjøttet.

  • Stek det på middels varme i olje/smør, slik at fettet i kjøttet smelter vekk og blir gyllent.

  • Tilsett tørket sopp, og litt kraft eller vann, slik at det blir litt væske i bunnen av panna. La dette koke inn noe, vend sammen, og tilsett finhakket persille.

Sylta rødløk

½ rødløk skjært i tynne strimler

4 ss eplesider eddik

4 ss sukker

6 ss vann

  • Kok opp eddik, vann og sukker. Legg rødløken i, og la dette trekke i 15–30 minutter før servering

Potetsalat

400 g kokte poteter

4 ss sennepssaus

1 ss finhakket persille

½ rødløk finhakket

Salt og pepper

  • Bland alt sammen, og la det trekke smak i 15–20 minutter .

Rømmedressing

4 ss frosne tyttebær (bruk evt. tyttebærsyltetøy, men da må du droppe sukkeret)

2 ss sukker

4 toppede ss seterrømme

1 knust einebær

Salt og pepper

  • Sukre tyttebæra. La dette ligge i 30 minutter før det røres sammen

  • Bland inn einebær og rømme.

  • Smak til med salt og pepper.

Server gjerne retten i potetlomper, som en slags taco.