Dette er en fin måte å bruke blomkål på, spesielt hvis du har blomkål som visuelt sett ikke er helt optimal. Å bruke den som en pannekake er en skikkelig sommerrett. Du kan bruke den som en lunchrett toppet med salat, ellers så kan blomkålpannekaka også fint være både underlag og tilbehør for stekte grønnsaker og grillet kjøtt om du ønsker.

For fire personer

200 g blomkål

3 egg

2 ss seterrømme

1 ss honning

2 ts bakepulver

½ ts salt

Ca. 100 g hvetemel (juster litt slik at røra blir som pannekakerøre)

Om ønskelig kan man tilsette hakket gressløk

Smør til steking (NB! Ikke margarin)

  • Rensk og kutt blomkålen i små biter.

  • Ha blomkålen i en food processor/blender og kjør det sammen til gryn.

  • Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen til du har en jevn og kremet røre. La den stå og trekke litt før du steker den slik at melet får svelle.

  • Stek blomkålpannekakene på middels varme i brunet smør som med vanlige pannekaker.

  • Som garnityr kan du bruke salat, tomat, spekepølse, sylteagurk osv.