Det være seg på bålet, i bålpanna, eller på grillen.

I dag har jeg laget en variant av den kjente, italienske fløtepuddingen panna cotta. Jeg har brukt appelsin, hvit sjokolade, og selve appelsinen som en skål. Ønsker du å tilsette andre smaker er det også mulig. Enklere blir det nesten ikke.

4 porsjoner

50 g hvit sjokolade

3 dl fløte

2 ss sukker (kan fint bruke brunt sukker)

Saften av 2 middels store appelsiner

2 plater gelatin, bløtlagt

  • Kok opp fløte, sjokolade, og sukker.

  • Del appelsinene i to. Klem ut safta fra appelsinene i den tomme fløteboksen. På den måten får du med alt av fløte. Ta så ut appelsinkjøttet slik at det blir et tomt skall. Dette kan brukes som beger for desserten.

  • Tilsett appelsinsaften i oppkoket, kok opp igjen, og la det småkoke i 1–2 minutt. Tilsett den oppbløtte gelatinen.

  • Slå alt tilbake i fløteboksen, bruk den som en kanne, og skjenk fløteblandingen opp i de halve appelsinene.

  • La det stå kjølig i 1–2 timer til det stivner.