Det være seg på bålet, i bålpanna, eller på grillen.
I dag har jeg laget en variant av den kjente, italienske fløtepuddingen panna cotta. Jeg har brukt appelsin, hvit sjokolade, og selve appelsinen som en skål. Ønsker du å tilsette andre smaker er det også mulig. Enklere blir det nesten ikke.
4 porsjoner
50 g hvit sjokolade
3 dl fløte
2 ss sukker (kan fint bruke brunt sukker)
Saften av 2 middels store appelsiner
2 plater gelatin, bløtlagt
Kok opp fløte, sjokolade, og sukker.
Del appelsinene i to. Klem ut safta fra appelsinene i den tomme fløteboksen. På den måten får du med alt av fløte. Ta så ut appelsinkjøttet slik at det blir et tomt skall. Dette kan brukes som beger for desserten.
Tilsett appelsinsaften i oppkoket, kok opp igjen, og la det småkoke i 1–2 minutt. Tilsett den oppbløtte gelatinen.
Slå alt tilbake i fløteboksen, bruk den som en kanne, og skjenk fløteblandingen opp i de halve appelsinene.
La det stå kjølig i 1–2 timer til det stivner.