Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet, 16 grader og flau vind i formiddag, vindstille i ettermiddag, og skyet, 17 og flau igjen i kveld.

Torsdag meldes det om lettskyet, 14 grader og flau vind natt og morgen, skyet og 10 på formiddagen, lettskyet og 14 igjen på ettermiddagen, og 15 og lett bris på kvelden.

Fredag meldes det om flau vind hele dagen. Skyet og 13 grader natt og morgen, 11 på formiddagen, lettskyet og 12 på ettermiddagen, og 14 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 2 grader varmere til 2 kaldere i dag, 2 grader kaldere til 1 varmere og vindstille til svak vind torsdag, og 1 grad kaldere til 3 varmere og svak til flau vind fredag.

I Rindal meldes det om skyet til torden, 4 grader varmere til 3 kaldere og flau til svak vind i dag, 2 grader kaldere til 3 varmere og vindstille til svak vind torsdag, og skyet, 1 grad kaldere til 4 varmere og vindstille til svak vind fredag.

I Rennebu meldes det om 4 grader kaldere i kveld, lettskyet til regn, 4 grader kaldere til 1 varmere og vindstille til flau vind torsdag, og skyet, 3 til 1 grader kaldere og vindstille til svak vind fredag.

I Lensvik meldes det om flau til svak vind i dag, 2 grader kaldere til 1 varmere torsdag, og 2 grader varmere og svak til flau vind fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 3 grader varmere til 1 kaldere i dag, 1 grad kaldere til 2 varmere og flau til svak vind torsdag, og 1 grad kaldere til 2 varmere og vindstille til svak vind fredag.

På Krokstadøra meldes det om 1 til 2 grader varmere og flau vind i dag, og 2 grader kaldere til 1 varmere og flau til svak vind torsdag og fredag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og flau til svak vind i dag, lettskyet, 1 grad varmere og vindstille til lett bris torsdag, og 1 grad varmere og svak til flau vind fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om filmmusikk. I går så jeg 10 filmer med Robin Williams i, fra «Good Will Hunting» til «The Adventures of Baron Munchausen», og det er fortsatt litt sårt. Jeg greier ikke helt å gi slipp på mannen, så hva er vel mer naturlig enn å ta for seg noen av sangene jeg hørte i går?

«Prince Ali» er første sang ut, og den mest minneverdige. Kanskje fordi det er Robin selv som synger, kanskje fordi jeg har hørt den så mange ganger opp gjennom årene. Sangen er fra Disneys «Aladdin» fra 1992, og handler om Aladdin, som har funnet den magiske lampen og sluppet ut Genie (Robin Williams), og ønsket å bli en prins, slik at han kan gifte seg med prinsesse Jasmin av Agrabah. I løpet av sangen (og filmen) får vi høre (og se) hvordan han går fra et null av en gaterotte til en rik prins som alle liker. Sangen bruker smarte og komplekse ord som kan gi en utfordring til både barn og voksne som ser filmen. Den kan antas å handle om Aladdins indre verdier, for selv om han er aldri så flashy, så er han fortsatt den samme gamle inni.

«Friend Like Me» er også fra overnevnte film, og også sunget av Williams i rollen som Genie. I sangen (og filmen) forteller han (Genie) hvordan han kan gi Aladdin alt han kan ønske seg (mer eller mindre, han kan ikke få noen til å forelske seg i ham, drepe noen, eller gjenopplive noen som har dødd), men han får bare tre ønsker. Sangen skulle egentlig være i beste Cab Calloway-stil, men Robin Williams ønsket heller å gjøre den som en mer komisk låt fylt med popkulturreferanser.

«I’m Popeye the Sailor Man» er fra filmen «Popeye» fra 1980, hvor Williams spilte Skipper’n. Sangen ble komponert av Sammy Lerner for den opprinnelige tegnefilmen av Max Fleischer, «Popeye the Sailor», fra 1933. Sangen er løst basert på de to første linjene av «Pirate King» fra Gilbert & Sullivans operette, «The Pirates of Penzance», og ble etter hvert theme-sangen til alt Skipper’n-relatert. Sangen tar for seg Skipper’ns ekspertise på forskjellige felt, og krediterer styrken hans til spinaten (som han i filmen misliker sterkt). Filmen var egentlig ikke spesielt populær, og jeg vet av få som liker den, men jeg har vært glad i den siden jeg fant den første gang blant de mange hundre VHS-kassettene i hyllene i farmor og farfars kjellerstue i Stavanger.

«You Are The Pan» er en sang komponert av John Williams for filmen «Hook» fra 1991. Sangen blir brukt etter at Peter Banning (Williams) endelig innser at han faktisk er Peter Pan, kommer seg ut av advokatklærne og inn i den grønne trikoten igjen, rir på vinden, og gleder alle de fortapte guttene, og endelig får Rufio til å innse – og godta – at han virkelig er Peter Pan «You can fly! You can fight! And you can crow …». Sangen er vakkert komponert, og bare ved å høre den, kan jeg enkelt se for meg hver eneste scene i løpet av de fire minuttene den varer, og ja, det bringer gledestårer til øynene mine.

«Keating’s Triumph» er en sang komponert av Maurice Jarre for filmen «Dead Poets Society» fra 1989. Sangen blir brukt som et tema for filmen, og er blant annet noe vi kan høre i en spesiell scene mot slutten, når guttene reiser seg opp på pultene sine og trosser sin nye engelsklærer, etter at deres forrige engelsklærer, John Keating (Williams), har fått sparken. I denne spesielle scenen, er Keating innom for å hente sine personlige effekter før han forlater privatskolen for godt, og i det han tar i dørhandtaket, reiser guttene seg – en etter en – opp på pultene sine og siterer Walt Whitman; «O Captain! My Captain!».

Spillelister

Wimp

Spotify

Les også:

Skinnende veteraner