Rapgiganten og Billboard-toppen Future kommer til Dødens Dal i høst. Dette er den eneste muligheten til å oppleve mannen bak hits som «Turn on the Lights» og «»Fuck Up Some Commas i Norge i 2017.

Artisten har blitt et av verdens mest ettertraktede hiphop-navn og en foregangsmann for en ny generasjon med «urban»-artister, ifølge en pressemelding fra UKA.

Tidligere i 2017, ga han ut to album som begge topp Billboard-lista, og Future er nå klar for sin verdensturné.

Rapperen Future kommer til Dødens Dal under UKA.

Den 33 år gamle rapperen Nayvadus Cash fra Atlanta, er mannen bak artistnavnet Future. Han startet karrieren sin i hiphopkollektivet Dungeon Family, hvor han fikk kallenavnet sitt. I perioden 2010-2011, slapp han en rekke mixtapes, men det var først med singelen «Turn on the Lights» fra debutskiva «Pluto» i 2012, at han fikk sitt virkelig store gjennombrudd.

Siden den gang har han sluppet flerfoldige album og mixtapes, noe som har gjort ham kjent for sin voldsomme produktivitet, kreativitet, og gode arbeidsmoral. Produksjonen roses av både kritikere og en stadig voksende fanskare verden rundt.

Listen over samarbeidspartnere er ikke mindre imponerende enn låtkatalogen. Han har i flere år arbeidet med Drake, og sammen vant de i 2016 BET Awards for beste gruppe. Lil' Wayne, Gucci Mane, Pharrell Williams, The Weeknd, og Rihanna er bare noen av de andre han har jobbet med.

I vår skrev han historie da han toppet Billboard-listen med to påfølgende album, henholdsvis «FUTURE» og «HNDRXX». Aldri før har en artist slått ned sitt eget album fra øverste plassering med et nytt album, og det sier jo litt.

Pitchfork beskrev sistnevnte som begynnelsen på et nytt musikalsk kapittel for Future, selv om han ikke har gått vekk fra sin velkjente trap-lyd, eller sin bruk av autotune. Også her hjemme på bjerget har han fått gode anmeldelser, deriblant fra Gaffa Norge, som beskrev plata som «kriminelt sexy trap».

Andre artister som kommer til UKA i år, er Lorde, Cashmere Cat, Phlake, Highasakite, og Astrid S.