Orkanger

I dag melder yr.no om flau vind hele dagen. Skyet og 2 grader i formiddag, lettskyet og 3 i ettermiddag, og 2 igjen i kveld.

Torsdag meldes det om flau vind hele dagen. Skyet og 0 grader natt og morgen, lettskyet og 1 kuldegrad på formiddagen, 3 varmegrader på ettermiddagen, og 4 på kvelden.

Fredag meldes det om flau vind hele dagen. Skyet og 0 grader natt og morgen, lettskyet på formiddagen, 3 grader på ettermiddagen, og skyet på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 2 til 3 grader varmere og vindstille til flau vind torsdag, og 4 til 1 grader varmere og vindstille til svak vind fredag.

I Rindal meldes det om regn på formiddagen i dag, 2 til 1 grader varmere og flau vind til vindstille torsdag, og 3 til 1 grader varmere og flau vind til vindstille fredag.

I Rennebu meldes det om 2 grader kaldere og flau vind til vindstille i dag, 1 grad kaldere til 2 grader varmere og flau til svak vind torsdag, og 2 til 1 grader varmere og svak til flau vind fredag.

I Lensvik meldes det om 2 til 1 grader varmere og svak vind i dag, 4 til 1 grader varmere og svak vind til vindstille torsdag, og 5 til 1 grader varmere fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 2 til 1 grader varmere i dag, 2 til 5 grader varmere og flau til svak vind torsdag, og 6 til 2 grader varmere og flau vind til vindstille fredag.

På Krokstadøra meldes det om 2 til 1 grader varmere og svak til flau vind i dag, 1 til 4 grader varmere og flau til svak vind torsdag, og 4 til 2 grader varmere og svak til flau vind fredag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og flau til svak vind i dag, 3 til 1 grader varmere og flau vind til vindstille torsdag, og 5 til 1 grader varmere og flau vind til vindstille fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om et britisk band som spilleralternativ rock og er glad i å bruke piano. Gjennombruddet kom for 13 år sidenmed singelen «Yellow» fra plata «Parachutes» og bandet ble dannet i London i1998 av vokalist / pianist / gitarist Chris Martin, sologitarist Johnny Buckland,bassist Guy Berryman og trommeslager / multiinstrumentalist Will Champion. Idag skal det handle om mine favorittsanger av Coldplay.

«Yellow» er som nevntover, første sang fra debutalbumet «Parachutes»fra 2000, og er en sang som handler om å være trofast mot noen og ville gjørealt for dem. Som for eksempel å skrive en sang til dem, svømme over havet fordem og så videre. Det handler ikke nødvendigvis om romantikk, men bare noen manser opp til. Linja «Look at the stars,look how they shine for you» ble inspirert av at bandet var i Wales ogspilte inn sangen og satt ute og så opp på nattehimmelen. Sangens tittel kommerfra boka som var nærmest Martin da han var ferdig med å skrive sangen, nemligStorbritannias telefonkatalog, «Yellow Pages».

«Trouble» er også fra«Parachutes», og er kanskje den sangen jeg liker best av Coldplay. Den handlerom en fyr som for sent innser at han har kommet seg inn i noe faenskap han ikkeklarer å komme seg ut av. Han antar han endte opp på det stedet (ikkenødvendigvis et fysisk sted) fordi han såret en annen person, og gjør alt hankan for å gjøre opp for sine handlinger og si unnskyld. Denne sangen komopprinnelig fra en annen sang de holdt på med i 2000, nemlig «Spiderwebs», mendenne ble skrapet til fordel for «Trouble», så man kan si at «Spiderwebs» varen tidlig versjon av «Trouble».

«In My Place» er ensang fra andrealbumet «A Rush of Bloodto the Head» som kom i 2002. Det er en kjærlighetssang, som handler om enfyr som elsker ei dame som ikke føler det samme for ham. Han forteller henne athan alltid vil vente på henne (aldri en god idé), men han vil ikke at hun skalbli hvor hun er (verken fysisk eller mentalt). Alternativt kan den tolkes til ågå dypere enn bare en person som elsker en annen person på et platonisk nivå,nemlig at en person savner en annen person som ikke lenger er blant oss.

«Clocks» er også fraandrealbumet, og er enda en sang om kjærlighet. Sangen handler om å være i etkonfliktfylt, men veldig intenst forhold, mens verdifull tid forsvinner tiltåpelige ting som krangler og lignende. Teknisk sett kan man si at den handlerom tid og tidens viktighet. Riffet i sangen er for øvrig inspirert av bandetMuse. Sangen ble raskt veldig populær og ble brukt i filmer, TV-serier ogreklamer, den vant også en Grammy for «2003 Record of the Year» hvor den slo utblant andre Outkasts «Hey Ya» og Beyoncés «Crazy in Love».

«Speed of Sound» er åfinne på tredjealbumet «X&Y» fra 2005. Noen kritikere mener den ligner formye på «Clocks», og da særlig pianoriffet i starten av sangen, som de sa vardet samme bare med hver andre note fjernet. Sangen er inspirert av Kate Bush,etter at bandet hadde hørt på hiten hennes, «Running Up that Hill», og Martinsdatter, Apple. Sangen kan tolkes til å handle om oppdagelse, å finne ting ogbli inspirert. De første to versene kan for eksempel tolkes til hvordan de fantinspirasjonen for sangen, mens refrenget har en direkte lenke til hvordan manfinner inspirasjon til sanger. Linja «Birdsflying at the speed of sound» handler om sanger som befrir deg og utviderhorisonten din, til og med dine egne sanger kan bringe frem ting du har gjemt iunderbevisstheten og gjøre dem bevisste for deg.

«Talk» er også en sangvi finner på «X&Y». Den bruker en sample fra Kraftwerks «Computer Love». Debrukte hovedriffet og erstattet Kraftwerks synthesizere med gitarer, og gjordeden så til en helt annen sang. Sangen kan tolkes til å handle om en person somleter etter noen å snakke med som kan rådføre dem. Han nevner at han er reddfor fremtiden fordi han repeterer alt han har gjort før. Han vil bare ha noen åsnakke med fordi det føles som om ingenting stemmer med noe som helst, han erforvirret og trenger noen som forstår ham.

«Viva La Vida» er enav tittellåtene fra fjerdealbumet «VivaLa Vida or Death and All His Friends» fra 2008. «Viva La Vida» er inspirertav et maleri av Frida Kahlo og betyr «lenge leve livet», eller mer direkte «livetlever». Sangen forteller en historie om en konge som har mistet riket sitt, noesom reflekteres i cover arten til albumet. Den kan tolkes til å handle om avsattdiktator som rydder i gatene han pleide å eie (hvor vaktmesteren kan tolkes tilå være kongen, og gatene riket han mistet).