Rabarbraen strutter fortsatt i mange hager og det er en ikonisk sesongråvare som må utnyttes.

I dag har jeg valgt å lage en sirup av rabarbra, som det fint kan lages mye av og som kan lagres for bruk utover høsten. Denne sirupen kan brukes som saus på desserter, kaker, is, eller som en forfriskende smaksforsterker i nøytral kullsyredrikke.

Dette gir ca. 8–10 dl sirup

1 kg rabarbra

400 g sukker

100 g honning

5 dl vann

1 stjerneanis

4 einebær, knuste

  • Skjær rabarbraen i jevnstore biter på 1–2 cm. Ha de i en kjele med resten av ingrediensene.

  • Gi det et sakte oppkok for å trekke ut mest mulig smak. La trekke i ca. 45 minutt på middels varme etter oppkok. Skum av underveis.

  • Sil blandingen gjennom en saftsil eller et kaffefilter.

  • Kok opp den silte blandingen og kok inn til ca. halvparten.

  • Hell sirupen på rene/steriliserte flasker.