I løpet av helgen fikk jeg ny dekoder og tok i bruk idiotboksen som en TV for første gang på lenge. Dette gjorde at jeg fant ut at jeg har fire kanaler som viser Bollywood-filmer døgnet rundt. Hva i all f skal jeg med det? Eller alle de noen og tyve sportskanalene for forskjellige idrettsgrener for den saks skyld. Galskap! Men greit med fire som spiller musikk døgnet rundt, da. Slipper unna hva enn som har skjedd med den opprinnelige MTV i disse dager, og kan forholde meg til klassikere fra 80- og 90-tallet.

Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet og flau vind hele dagen. 13 grader i formiddag, 14 i ettermiddag, og 16 i kveld.

Tirsdag meldes det om skyet, 10 grader og flau vind natt, morgen og formiddag, lettskyet, 13 og svak på ettermiddagen, og skyet og lett bris på kvelden.

Onsdag meldes det om lettskyet, 10 grader og vindstille natt og morgen, regn, 7 og flau vind på formiddagen, og lettskyet og 12 ettermiddag og kveld.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om regn til lettskyet, 2 grader kaldere og svak til flau vind i dag, 1 grad kaldere til 1 varmere tirsdag, og skyet til lettskyet, 1 grad varmere til 1 kaldere og flau til svak vind onsdag.

I Rindal meldes det om lettskyet til regn, 1 til 2 grader kaldere og flau vind til lett bris i dag, vindstille til flau vind tirsdag, og skyet til lettskyet og 1 grad kaldere til 1 varmere onsdag.

I Rennebu meldes det om lettskyet til skyet og 1 til 4 grader kaldere i dag, 2 til 1 grader kaldere og flau til svak vind tirsdag, og skyet til lettskyet, 3 til 2 grader kaldere og flau til svak vind onsdag.

I Lensvik meldes det om flau til svak vind i dag, 1 grad varmere og vindstille til lett bris tirsdag, og 2 til 1 grader varmere og flau til svak vind onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 3 grader varmere til 1 kaldere i dag, 2 til 1 grader varmere og flau til svak vind tirsdag, og skyet til lettskyet, 1 grad varmere til 1 kaldere og flau vind onsdag.

På Krokstadøra meldes det om 2 grader varmere til 1 kaldere og flau til svak vind i dag, 1 grad varmere og flau til svak vind tirsdag, og skyet til lettskyet, 1 grad varmere til 1 kaldere og flau til svak vind onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere til 2 kaldere i dag, 1 grad varmere tirsdag, og 2 grader varmere og flau til svak vind onsdag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om en svensk pop rock-duo som ble dannet i 1986 av Marie Fredriksson og Per Gessle, og har solgt over 75 millioner plater på verdensbasis, inspirert av en av de siste musikkvideoene jeg så før jeg endelig sovnet i natt. I dag tar jeg for meg «gromlåter» av Roxette.

«The Look» er første sang ut, og er å finne på andrealbumet «Look Sharp!» fra 1988. Sangen var ment for Sverige, og ble ikke en hit i USA før en utvekslingsstudent tok med seg sangen hjem til Minneapolis og fikk radiostasjonen KDWB til å spille den. Sangen fikk bein å gå på, takket være kopier på kassett, og spredte seg raskt til andre radiostasjoner. De to første versene er guide-vers, for å ha noe å synge, og fordi Gessle ikke kom på noe annet. Mange har (feil)tolket linjene «Tasty like a raindrop», «Heaven’s got a number when she’s spinning me around» og «Shaking like a mad bull» som seksuelt konnotative (inneholder flere betydninger).

«Listen to Your Heart» er også fra andrealbumet. Sangen skulle være deres Store Ballade, og de prøvde å gjenskape den amerikanske radiorock-lyden til det punktet hvor det nesten ble absurd. De ville se hvor langt de kunne ta det, og det klarte de ganske bra. Sangen er en skikkelig kraftballade amerikansk radio verdig. Sangen ble i 2009 samplet av rapperen Juvenile (han med «Back That Thang Up» fra 1999, husker dere) for albumet «Cocky & Confident» og fikk navnet «Listen». I tillegg ble den covret av belgiske DHT sammen med Edmée (tidligere Danger Hardcore Team, nå Dance House Trance eller Definite Hit Track), som hadde stor suksess med den i 2005. Musikkvideoen ble innspilt på Borgholm slott på Öland, og den amerikanske regissøren trodde de hadde fått bygd ruinene til videoen. Det tok i følge Gessle lang tid å overbevise ham om at de hadde vært der i mange år. Sangen handler for øvrig om ekte kjærlighet, forhold og alt som følger med.

«It Must Have Been Love (Christmas for the Broken-Hearted)» ble utgitt som julesingel i 1987, og selv om den hadde suksess i Sverige, var ikke plateselskapet i Tyskland like begeistret for den. I 1990 kom den med på soundtracket til filmen «Pretty Woman», men det var ikke før samlealbumet «Don’t Bore Us, Get to the Chorus» fra 1995 at den kom med på et Roxette-album. Sangen handler om det å miste noen som står deg nær. Personlig foretrekker jeg Numskulls versjon.

«How Do You Do!» er fra fjerdealbumet, «Tourism: Songs from Studios, Stages, Hotelrooms & Other Strange Places», 1992. Albumet blir ofte tatt for å være et live-album, men det er et studioalbum med live-låter i tillegg. Sangen ble covret av den tysk-britiske trance / euro house-gruppa Cascada i 2005, på albumet «Everytime We Touch», og det er synd å si, men det var faktisk slik jeg kom over den. Sangen kan tolkes til å handle om ungdommens frihet og hvor enkelt livet kan være, i tillegg til å være en morsom poprocklåt om seksuelt samkvem og slike gøyale saker.

«Stars» er fra sjettealbumet, «Have a Nice Day», fra 1999. Sangen skulle egentlig være en rocka låt, men da de kom i studio, tok den en helomvending og endte opp nærmere EDM med klar inspirasjon fra house og eurodance. Sangen utmerker seg for herlig bruk av barnekor på refrenget. Også denne sangen kan tolkes til å handle om et forhold, hvor en av partene er avhengig av den andre, eller enkelt og greit et sub / dom-forhold. Uansett hva den handler om, liker jeg den svært godt, og den er en av dem jeg liker best.

«Opportunity Nox» er siste sang jeg tar for meg, og fra samlealbumet «The Pop Hits», utgitt i 2003. Sangen ble laget for å være med på nettopp det albumet, og også en sang jeg liker svært mye bedre enn de andre de har laget (på høyde med «Stars»). Jeg kom over den da jeg så en animerte musikkvideoer-spesial på VH1 i sin tid. Videoen ble animert av animasjonsregissør Murray John, og de gikk hovedsakelig for animering grunnet Fredrikssons sykdom (kreft). Av den grunn promoterte de heller ikke sangen noe særlig, og hun synger relativt lite.

Spillelister

Wimp

Spotify