Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet og svak vind hele dagen. 3 grader i formiddag, og 5 grader i ettermiddag og kveld.

Torsdag meldes det om skyet, 2 grader og svak vind natt og morgen, flau vind på formiddagen, lettskyet og 6 på ettermiddagen, og skyet og 5 på kvelden.

Fredag meldes det om regn, 2 grader og flau vind natt og morgen, skyet, 1 grad og svak vind på formiddagen, regn, 6 grader og flau vind på ettermiddagen, og laber bris på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 2 grader varmere til 1 grad kaldere og laber til lett bris i dag, 2 grader varmere til 1 grad kaldere og laber bris til flau vind torsdag, og 2 grader varmere til 3 grader kaldere og vindstille til frisk bris fredag.

I Rindal meldes det om 1 grad varmere til 1 grad kaldere og flau til svak vind i dag, 2 grader kaldere til 1 grad varmere torsdag, og sne til regn og 1 grad varmere til 3 grader kaldere fredag.

I Rennebu meldes det om 1 til 3 grader kaldere og laber bris i dag, 1 grad kaldere og frisk bris til flau vind torsdag, og skyet til sludd, 4 grader varmere til 2 grader kaldere og laber til lett bris fredag.

I Lensvik meldes det om svak vind til vindstille i dag, 2 grader varmere til 1 grad kaldere og flau vind til laber bris torsdag, og 2 grader varmere til 1 grad kaldere og flau vind til liten kuling fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 til 2 grader varmere og lett bris til svak vind i dag, skyet til regn, 2 til 3 grader varmere og svak vind til frisk bris torsdag, og 3 grader varmere til 2 grader kaldere fredag.

På Krokstadøra meldes det om 1 til 2 grader varmere og lett bris til svak vind i dag, 2 til 1 grader varmere og svak vind til laber bris torsdag, og 1 grad varmere til 2 grader kaldere og flau vind til liten kuling fredag.

Og i Børsa meldes det om 1 til 2 grader varmere og laber til lett bris i dag, 3 til 1 grader varmere og laber bris til svak vind torsdag, og 1 til 2 grader varmere fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om et band jeg var overbevist om at jeg allerede hadde skrevet om, men som jeg ikke finner spor av noen steder. De er et amerikansk alternativt rockeband som ble dannet i New York i 1981, av Thurston Moore, Kim Gordon, Anne DeMarinis og Richard Edson. Før de gav ut sitt første album, sluttet DeMarinis, og Lee Ranaldo ble med. Bandet er kjent for sin spesielle sound, som de skaper gjennom å traktere gitarer på utradisjonelle måter. De var også med i The Simpsons-episoden «Homerpalooza» (episode 24 i sesong 7). I dag skal jeg ta for meg noen favoritter av Sonic Youth.

«Bubblegum» er en sang som dukker opp som bonusspor på CD-versjonen av tredjealbumet «EVOL», som kom ut i 1986. Sangen er en coverlåt, opprinnelig gjort av Kim Fowley på albumet «Outrageous» fra 1968, og Mike Watt fra bandet Minutemen (og senere The Stooges) spilte bass på denne sangen og «In the Kingdom #19».

«Kool Thing» finner vi på deres syvende album, «Goo», fra 1990. Sangen er inspirert av et intervju Gordon gjorde med LL Cool J for magasinet Spin, hvor de to artistene møttes. Selv om han ikke nevnes ved navn, inneholder teksten flere referanser til LL Cool J, som for eksempel singelen «I Can’t Live Without My Radio» og albumet «Walking With a Panther». I tillegg deltar Chuck D. fra Public Enemy med vokal, og er også med i musikkvideoen. Brian Molko fra Placebo har uttalt at dette var den første sangen av Sonic Youth han hørte, og hadde det ikke vært for den, hadde ikke Placebo eksistert. Sangen handler enkelt og greit om organisasjonen «Black Panther Party» og kvinnene som støttet dem – ikke nødvendigvis fordi de brydde seg om fargedes rettigheter, men fordi de lystet etter mannfolka.

«My Friend Goo» er også å finne på «Goo». Sangen handler om groupies som følger diverse rockeband og er villig til å gjøre det meste for å tilbringe litt tid med dem, men også om «goo», altså ekle ting, ofte funnet i menneskekroppen, og siden det er i kroppene våre og vi ikke får gjort noe med det – uansett hvor ekkelt det er – så er det best bare å ha en vennlig innstilling mot det og prøve å være «venner» med det, så godt vi kan.

«Sugar Kane» er en sang fra det åttende albumet, «Dirty», fra 1992. Sangen var også mitt første møte med bandet, fra et samlealbum min far kom hjem med en gang på 90-tallet, «Most Wanted Rock» (som jeg har nevnt så mange ganger før). «Sugar Kane» var navnet på Marilyn Monroes karakter i filmen «Some Like It Hot» fra 1959, og sangen kan referere til hennes karakter, da den kan tolkes til å handle om en person som – til tross for sine mange åpenbare feil og mangler – er perfekt på sin egen lille måte. Meningen kan være at til tross for illusjoner og persepsjoner, har noen en egen skjønnhet som ikke er slik media vil ha oss til at tro at skjønnhet skal være.

«The Diamond Sea (Alternate Ending)» er min favorittsang av bandet, og spesielt denne versjonen, som varer i rett under 26 minutter. Drone-lignende gitarer, nesten-evige jams og generelt veldig avslappende og meditativ, «The Diamond Sea» er alt jeg søker i en sang, og har derfor en spesiell plass i hjertet mitt, sammen med Pink Floyds «Echoes» og Fleetwood Macs «Albatross». Denne versjonen av sangen er å finne på samlealbumet «The Destroyed Room: B-Sides and Rarities» fra 2006, mens den noe kortere originalen var å finne på albumet «Washing Machine» fra 1995. Sangen kan tolkes til å handle om en kvinne som gifter seg med en mann hun ikke elsker, men kanskje bare liker som en venn. Etter som tiden går, går også ekteskap og forhold ad undas, og hennes eneste venn er henne selv. Speilet som nevnes i teksten, er henne selv og livet hun hadde hatt om hun ikke hadde giftet seg med fyren.

Spillelister

Wimp

Spotify