Og da gjerne med østlig preg på smaksbildet. Mye av dette kan man fint forberede i ettermiddag, slik at det bare er for førstemann opp å steike luftige lapper med en smak av kokos.

Dagens rett er kokoslapper med kanelepler og sprø jordskokk, som fint kan byttes ut med både sprø gulrot og poteter om man ønsker.

Kokoslapper

Ca. 250 g mel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

En klype salt

4 dl kokosmelk

4 egg

  • Bland alt til en røre og la den svelle i 15–20 minutt.

  • Stek små lapper. Denne røra gir ca. 12–14 stk.

Kanelepler

2 skrelte epler, kuttet i små terninger

Saft av 1 sitron

1 ss vann

1 ts sukker

1 ts honning

½ ts kanel

2 ss kesam

  • Ha alt i en kjele med lokk. Kok opp og la det putre i 5–7 minutt til eplene er møre og innkokte.

  • Tilsett kanel og rør inn.

  • Avkjøl helt og bland inn kesam.

Sprø jordskokk

2 stk. jordskokk

Litt salt

3 ss nøytral olje

  • Skrell jordskokken og lag tynne band med potetskreller.

  • Legg bandene på et bakepapir og pensle med olje.

  • Stek i forvarmet ovn, varmluft på 190 °C i ca. 12–15 minutt. Følg gjerne med slik at de ikke blir brent.

  • Ta de ut og dryss lett med salt over.

  • Du kan gjerne bruke gulrot eller potet i stedet for jordskokk, men pass på at det blir syltynt ellers blir de ikke sprø.