Ideen til dagens matspalte har sitt utspring fra en artikkel jeg leste hos forskning.no – «Lager strøm med poteter». Det grønne skiftet, strøm, og batterifabrikk er en «het potet» i vår region om dagen.
Uansett, bakte poteter skal ikke pakkes i aluminiumsfolie! Da blir de kokt, ikke bakt! Legg heller potetene rett på grillristen i ovnen, da blir de bakt innvendig og får et sprøtt skall på utsiden. Du må beregne at de skal kose seg i ca. 1 ½ time på 180 °C. Tiden vil variere litt med størrelsen på poteten. Sjekk med en skarp kniv at poteten er helt mør i midten når tiden nærmer seg.
Potet
4 store bakepoteter, skrubbes
Bak potetene i ovn på ca. 180 °C i 1 ½ time, til de er myke.
Avkjøl potetene noe, før du deler dem i to. Lag en liten grop i midten og fyll de med fyll 1 og 2.
Fyll 1
2 ss rørosrømme
4–5 skiver chorizo, finkuttet
1 ss gressløk, finkuttet
¼ rødløk, finkuttet
Bland alt sammen og la det trekke i 10 minutt. Smak til med salt og pepper.
Fyll 2
2 ss rørosrømme
4 cm agurk, finkuttet
2 reddiker, finkuttet
3–4 skiver røkelaks, finkuttet
1 ss lakserogn
Bland alt sammen og la det trekke i 10 minutt. Smak til med salt og pepper.