I dag har jeg kombinert påskens to «hovedingredienser» og laget et litt annerledes lammelår. Nemlig et med appelsinbuljong.

Dette kan fint lages på forhand sånn at sola kan nytes til det fulle, og gryta kan fint varmes opp igjen. Server den sammen med mandelpotetstappe.

For fire personer

1 kg lammekjøtt, gjerne av lammelår delt i 2*2 cm terninger

2 løk, gjerne 1 gul og 1 rød, delt i 8–10 båter

2 cm av en fersk ingefær, skjært i tynne skiver

1 fedd hvitløk

50 g meierismør

2 ss honning

3 stilker stangselleri

1 boks hermetiske cherrytomater

5 dl ferskpresset appelsinjuice

5 dl vann

2 kvaster rosmarin

  • Smelt smør, tilsett løk og honning. Stek og karamelliser dette på middels varme. Pass på at det ikke blir brent, da smaker det bittert.

  • Tilsett kjøtt, ingefær, og hvitløk, og brun dette godt.

  • Tilsett hermetiske cherrytomater, appelsinjuice, og vann.

  • Kok opp, og la dette trekke i ca. 60 minutt. Justér med væske underveis om det blir lite (50/50 juice og vann).

  • Tilsett rosmarinkvastene og stangsellerien. Kok videre i 10–15 minutt.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Serveres med en potetstappe, gjerne av mandelpoteter.