Dagens sommersalat og oppskrift har sitt utspring fra den klassiske skalldyrsalaten Skagensalat. I stedet for skalldyr, har jeg valgt å bruke god røkelaks, som gir mer dybde i smaken, samt sommerens nykål.

Dette er en rett som er lett å lage, og lages enkelt til mange om du skal ha sommergjester.

For fire personer

4 ss rørosrømme

½ rødløk, finhakket

100 g god røkelaks, i små terninger

50 g lodderogn, rød eller sort

Ca. 100 g nykål/spisskål, finsnittet

2 ss kjørvel, finhakket (her kan man bruke dill, estragon, eller timian om man ønsker)

Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du det

  • Bland rømme, rødløk, røkelaks, og lodderogn. La dette «marinere» i 10 minutt før det smakes til med salt og pepper. Røkelaksen og lodderogna avgir salt smak, så la dette trekket litt før det smakes til.

  • Tilsett nykål og kjørvel.

Server dette med nybakt brød. Alternativt så passer det også godt som tilbehør til stekt laks/ørret, eller makrell.