Dagens sommersalat og oppskrift har sitt utspring fra den klassiske skalldyrsalaten Skagensalat. I stedet for skalldyr, har jeg valgt å bruke god røkelaks, som gir mer dybde i smaken, samt sommerens nykål.
Dette er en rett som er lett å lage, og lages enkelt til mange om du skal ha sommergjester.
For fire personer
4 ss rørosrømme
½ rødløk, finhakket
100 g god røkelaks, i små terninger
50 g lodderogn, rød eller sort
Ca. 100 g nykål/spisskål, finsnittet
2 ss kjørvel, finhakket (her kan man bruke dill, estragon, eller timian om man ønsker)
Salt og nykvernet pepper
Slik gjør du det
Bland rømme, rødløk, røkelaks, og lodderogn. La dette «marinere» i 10 minutt før det smakes til med salt og pepper. Røkelaksen og lodderogna avgir salt smak, så la dette trekket litt før det smakes til.
Tilsett nykål og kjørvel.
Server dette med nybakt brød. Alternativt så passer det også godt som tilbehør til stekt laks/ørret, eller makrell.