Denne uken er den lyseste i året, og ifølge kalenderen er det nå høysommer. De store temperaturene har latt vente på seg, men vi tar en midtsommerrett uansett.

De lokale Lensvik-jordbærene har så smått begynt å komme. Nypotetene også, men riktig nok fra mer sydlige land. Men greit nok, de gir følelse av sommer …

Selv om man ikke skal tukle så mye med våre fantastiske jordbær, er det greit å variere bruksområdet enn kun til dessert. Så i dag har jeg valgt å marinere dem med ingredienser som er med på å forsterke den distinkte jordbærsmaken, sammen med nypoteter og brie til en frisk sommerrett.

For fire personer

Jordbærsalsa

1 kurv jordbær

½ rødløk

2–3 ringer syltet jalapeño, eller etter ønske

Koriander, finhakket

Skall av 1 lime, revet

Saft av ½ lime

Pepper, nykvernet

  • Bland sammen og la det marinere i 15–20 minutt.

8 middels store nypoteter i skiver

  • Kokes i lettsaltet vann i 10 minutt til de er akkurat myke.

200 g brie, i passe biter

  • Serveres sammen på et fat.