Denne uken er den lyseste i året, og ifølge kalenderen er det nå høysommer. De store temperaturene har latt vente på seg, men vi tar en midtsommerrett uansett.
De lokale Lensvik-jordbærene har så smått begynt å komme. Nypotetene også, men riktig nok fra mer sydlige land. Men greit nok, de gir følelse av sommer …
Selv om man ikke skal tukle så mye med våre fantastiske jordbær, er det greit å variere bruksområdet enn kun til dessert. Så i dag har jeg valgt å marinere dem med ingredienser som er med på å forsterke den distinkte jordbærsmaken, sammen med nypoteter og brie til en frisk sommerrett.
For fire personer
Jordbærsalsa
1 kurv jordbær
½ rødløk
2–3 ringer syltet jalapeño, eller etter ønske
Koriander, finhakket
Skall av 1 lime, revet
Saft av ½ lime
Pepper, nykvernet
Bland sammen og la det marinere i 15–20 minutt.
8 middels store nypoteter i skiver
Kokes i lettsaltet vann i 10 minutt til de er akkurat myke.
200 g brie, i passe biter
Serveres sammen på et fat.