Kokt eller trukket torsk kjenner vel de fleste til, men om du ikke har prøvd å trekke torsk i melk-/fløteblanding enda, er det på tide. Dette gir en visuelt hvitere fisk, men også en mer fyldig og smakfull fisk enn ved å tilføre fett, siden torsk er en mager fisk. Dette kan også fint gjøres med kveite og breiflabb om du ønsker det.

Etter at fisken er ferdig trukket, er det bare å koke videre på melkeblandinga sammen med gode ingredienser. Da får du en god saus også. Server med potetstappe.

For fire porsjoner

8 biter på ca. 80–100 g torskefilet

Ca. 4 dl melk

Ca. 2 dl fløte

1 ts salt

½ chili, finkuttet

4 cm av det grønne på en purreløk, skjært i tynne ringer

Saft fra ½ sitron

2 ss tyttebær

10 g frosne grønne erter

  • Kok opp melk og fløte sammen med salt.

  • Legg fiskebitene i, juster med melk og fløte slik at melkeblandingen står akkurat jevnt med fisken, og trekk på ca. 85–90 °C i ca. 10 minutt (NB! Ikke kok!) til den er ferdig trukket. Ta fiskebitene ut og legg dem til side.

  • Tilsett purreløk, chili, og sitronsaft til melkeblandingen. Dette kan sprekke og bli litt kornete, men da er det bare å tilsette litt fløte og det vil gå sammen igjen. Kok inn til halvparten, ca. 10 minutt.

  • Tilsett erter og trekk i 2–3 minutt.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Legg fisken i sausen sammen med tyttebær og server.