Kokt eller trukket torsk kjenner vel de fleste til, men om du ikke har prøvd å trekke torsk i melk-/fløteblanding enda, er det på tide. Dette gir en visuelt hvitere fisk, men også en mer fyldig og smakfull fisk enn ved å tilføre fett, siden torsk er en mager fisk. Dette kan også fint gjøres med kveite og breiflabb om du ønsker det.
Etter at fisken er ferdig trukket, er det bare å koke videre på melkeblandinga sammen med gode ingredienser. Da får du en god saus også. Server med potetstappe.
For fire porsjoner
8 biter på ca. 80–100 g torskefilet
Ca. 4 dl melk
Ca. 2 dl fløte
1 ts salt
½ chili, finkuttet
4 cm av det grønne på en purreløk, skjært i tynne ringer
Saft fra ½ sitron
2 ss tyttebær
10 g frosne grønne erter
Kok opp melk og fløte sammen med salt.
Legg fiskebitene i, juster med melk og fløte slik at melkeblandingen står akkurat jevnt med fisken, og trekk på ca. 85–90 °C i ca. 10 minutt (NB! Ikke kok!) til den er ferdig trukket. Ta fiskebitene ut og legg dem til side.
Tilsett purreløk, chili, og sitronsaft til melkeblandingen. Dette kan sprekke og bli litt kornete, men da er det bare å tilsette litt fløte og det vil gå sammen igjen. Kok inn til halvparten, ca. 10 minutt.
Tilsett erter og trekk i 2–3 minutt.
Smak til med salt og pepper.
Legg fisken i sausen sammen med tyttebær og server.