I morgen er det hedersdag for mor, og da gjør vi stas på henne med en smakfull lunchrett bestående av en søtpotetbunn toppet med mozzarella og spekeskinke. Fun fact: Morsdag ble feiret allerede i 1908 i West Virginia, til minne om Anna Marie Jarvis. I Norge ble morsdag etablert i 1918.
Bunn
400 g søtpotet
130 g mel, fortrinnsvis pizzamel
2 egg
1 ts tørket timian, eller oregano
1 ts honning
1 ts olivenolje
¾ ts salt
½ ts tørket røkt paprika, eller du kan bruke karri
Fyll
2 stk. mozzarellaost
5–6 skiver spekeskinke
5–6 valnøtter, hakket
Rucola
Slik gjør du det
Skrell og kok søtpotetene. Damp dem tørre.
Bland inn salt, olje, mel, krydder, og egg til slutt. Pass på at massen ikke er for varm, ikke mer enn 50 °C, da koagulerer egget i stedet for å binde massen.
Bre massen utover i ca. 1 cm tykkelse på en stekeplate kledd med bakepapir.
Stek i ca. 10–12 minutt på 200 °C.
Ta ut søtpotetbunnene, legg skiver av mozzarella, valnøtter, og spekeskinke på bunnene, og stek videre på 200 °C i ca. 5–7 minutt til osten har smeltet.
Legg over rucola før servering.