I morgen er det hedersdag for mor, og da gjør vi stas på henne med en smakfull lunchrett bestående av en søtpotetbunn toppet med mozzarella og spekeskinke. Fun fact: Morsdag ble feiret allerede i 1908 i West Virginia, til minne om Anna Marie Jarvis. I Norge ble morsdag etablert i 1918.

Bunn

400 g søtpotet

130 g mel, fortrinnsvis pizzamel

2 egg

1 ts tørket timian, eller oregano

1 ts honning

1 ts olivenolje

¾ ts salt

½ ts tørket røkt paprika, eller du kan bruke karri

Fyll

2 stk. mozzarellaost

5–6 skiver spekeskinke

5–6 valnøtter, hakket

Rucola

Slik gjør du det

  • Skrell og kok søtpotetene. Damp dem tørre.

  • Bland inn salt, olje, mel, krydder, og egg til slutt. Pass på at massen ikke er for varm, ikke mer enn 50 °C, da koagulerer egget i stedet for å binde massen.

  • Bre massen utover i ca. 1 cm tykkelse på en stekeplate kledd med bakepapir.

  • Stek i ca. 10–12 minutt på 200 °C.

  • Ta ut søtpotetbunnene, legg skiver av mozzarella, valnøtter, og spekeskinke på bunnene, og stek videre på 200 °C i ca. 5–7 minutt til osten har smeltet.

  • Legg over rucola før servering.