Inviter venner og bekjente på en sommerlunsj som ikke tar alt for lang tid å lage, uten at det kjennes på smaken. Det fine med denne, er at den kan forberedes på forhånd, slik at du kan nyte lunsjen sammen med gode venner.

Hovedingrediensen i dag er fylt kyllingbryst. Kyllingbrystet er fylt med chèvre, altså en geitost. Om du ikke liker dette, kan den fint byttes ut med annen type ost, for eksempel blåmugg eller brie. Å fylle kyllingbrystet på denne måten gjøre at det magre kjøttet trekker til seg fett fra osten, og blir utrolig saftig og smakfullt.

Dette trenger du til 4 personer:

2 kyllingbryst

1 stk chèvre delt i 1 cm

tykke skiver

1 ss finhakket fersk gressløk

1 ss finhakket fersk timian

2 ss gresskarkjerner

Salt og pepper

  • Del kyllingbrystet nesten igjennom, og brett det ut. Bank kyllingbrystet lett ut, slik at det blir jevn tykkelse.

  • Legg noen skiver med chèvre oppå kyllingen, og dryss over finhakket timian og gressløk. Ta noen runder med salt og pepper.

  • Rull brystet stramt sammen til en pølse, og pakk det godt inn i plastfilm. Pakk stramt, og pass på at det blir tett.

  • Kok opp vann, og legg brystene forsiktig ned i vannet, og la dette trekke i ca 20 minutter på ca 90°C. Ta deretter opp kyllingen, og la den hvile. Ta av plasten og brun kyllingen lett i nøttebrunt smør, i en middels varm stekepanne.

  • Legg gresskarkjernene i panna helt på slutten, slik at de stekes lett sammen med smøret.

Jordbærsalat

2 stk hjertesalat finkuttet

1 kurv jordbær, deles i fire

1 stk fennikel kuttet i strimler

1 rødløk kuttet i strimler

2 ss sukker

2 dl appelsinjuice

2 ss gresskarkjerner

  • Smelt sukker til lys karamell. Vend inn løk og fennikel, og la dette «steke» i karamellen i 1-2 minutter.

  • Tilsett appelsinjuice, og la trekke i 10-15 minutter til det er kokt inn, og alt er karamellisert. Det skal være igjen ca 2 ss med appelsinsaus i kjelen. Avkjøl.

  • Legg salat og jordbær i en skål med gresskarkjerner. Vend inn fennikel og løkblanding, og tilsett appelsinsaus fra kokinga.

  • Skjær skiver av kyllingbrystene, og server sammen med jordbærsalaten.