Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet og svak vind hele dagen. Perfekt badevær, med andre ord. 9 grader i ettermiddag, 11 i kveld.

Tirsdag meldes det om lettskyet hele dagen. 5 grader og vindstille natt og morgen, 2 og svak vind på formiddagen, 12 og vindstille på ettermiddagen, og lett bris på kvelden.

Onsdag meldes det om skyet hele dagen. 8 grader og lett bris natt og morgen, 6 på formiddagen, 8 og laber på ettermiddagen, og 10 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere i dag, 1 grad varmere og flau vind til laber bris tirsdag, og 2 til 1 grader varmere og laber bris onsdag.

I Rindal meldes det om 1 grad varmere i dag, lettskyet til skyet, 3 grader kaldere til 1 varmere og flau vind tirsdag, og 4 grader kaldere til 3 varmere og vindstille til svak vind onsdag.

I Rennebu meldes det om 2 til 3 grader kaldere og lett bris i dag, lettskyet til skyet, 2 til 3 grader kaldere og laber bris tirsdag, og skyet til lettskyet, 4 til 2 grader kaldere og frisk til laber bris onsdag.

I Lensvik meldes det om 1 grad kaldere og lett bris i dag, 3 grader varmere til 2 kaldere og svak vind til laber bris tirsdag, og delvis skyet til skyet og 1 grad kaldere til 1 varmere onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad varmere og svak til flau vind i dag, 1 grad kaldere til 2 varmere og flau til svak vind tirsdag, og skyet til regn, 1 grad kaldere til 4 varmere og lett bris til flau vind onsdag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad kaldere og lett bris til svak vind i dag, 2 til 1 grader kaldere og flau vind til lett bris tirsdag, og delvis skyet til skyet, 2 grader kaldere til 1 varmere, og laber til lett bris onsdag.

Og i Børsa meldes det om lett bris til svak vind i dag, 2 til 1 grader varmere og flau vind til laber bris tirsdag, og 1 grad varmere til 1 kaldere onsdag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om det første norske bandetsom hadde lå på førsteplass på de amerikanske listene, vi snakker pop, og visnakker 80-tallet, og fistelstemme, hvem andre kan det være enn a-ha?

«Take On Me» er ensang fra deres første album, «HuntingHigh and Low», fra 1985. Det er sannsynligvis deres mest kjente – og mestcovrede – sang. Sangen startet under tittelen «Lesson One» i 1983, og i løpetav de neste årene, ble den sangen vi elsker / hater i dag, med en av de fetestemusikkvideoene vi har fått fra 80-tallet. På grunn av Harkets norske aksent,hører mange linja «Talking away, today'sanother day to find me» som «Talkingaway, today isn't my day to find you».

«Hunting High and Low»er tittelsporet på overnevnte album, og en av deres mest gjenkjennelige ogpopulære låter. Coldplay pleier ofte å opptre med sangen på konserter. Selv blejeg skuffet første gang jeg hørte sangen, da jeg trodde det skulle være sammesang som Stratovarius’ sang med samme navn, men etter hvert har den vokst påmeg.

«The Sun Always Shine onT.V.» er også å finne på overnevnte album, og musikkvideoen kan regnes somen oppfølger til videoen til «Take On Me». Sangen ble skrevet en dag MagneFuruholmen og Paul Waaktaar-Savoy satt på et hotellrom og så på britisk TV,hvor en reporter sa «It’s a rainy day, but the sun always shine on TV». Sangenhandler om fjernsynets makt og hvordan fjernsyn presenterer livet.

«Crying in the Rain»er en sang fra fjerdealbumet, «East ofthe Sun, West of the Moon», fra 1990, og mitt sterkeste minne fra dennesangen, var at vi måtte synge den i koret vi ble tvunget til å delta i de sisteto årene på barneskolen. Det var forferdelige greier, mildt sagt. Litt på sammemåte som enhver blokkfløytekonsert med grunnskoleunger. Det er tortur å ståmidt blant dem, og det må være like ille å sitte blant publikum og tvinge seggjennom det, men jeg snakker meg bort. Som vanlig. Sangen er skrevet av CaroleKing og Howard Greenfield, og ble først spilt inn av The Everly Brothers. Daa-ha covret den, kom de nærmere The Everly Brothers, og fikk tildelt hver singitar av dem, som de fortsatt bruker.

«Summer Moved On» eren sang fra sjettealbumet, «Minor Earth,Major Sky», som kom i 2000. Sangen var en av to som hastig ble skrevet forNobelkonserten i 1998. Morten Harket holdt en note i 20,2 sekunder underinnspillingen, og det er antageligvis det lengste noen har holdt en og sammenote i løpet av Top 40s historie. Sangen er for øvrig ganske melankolsk av seg,noe man lett kan tenke seg bare av å se tittelen.

«Lifelines» ertittelsporet fra deres syvende album, som ble utgitt i 2002. Sangen kan tolkestil å handle om det å innse sine feil når man forlater sin kjære og forholdetman har med dem, og viktigheten av å ha noen i livet sitt som virkelig elskeren. Den kan også tolkes til å handle om at ting i livet skjer bare én gang, sådet er viktig å gjøre det beste ut av enhver situasjon, og holde på deforholdene som betyr mest. En tredje tolkning er at det handler om en foreldersom snakker til et barn og overleverer livsvisdom.

«Forever Not Yours»er en annen sang fra «Lifelines», og den første singelen fra albumet. I følge Harket,er sangen en av de som summerer opp hva de (bandet) består av. Melankoli, ogsamtidig, oppløftende. Sangen kan tolkes til å handle om det å gjøre det sluttmed en person du er svært glad i, men vet at du ikke kan fortsette livet med. Musikkvideoenble for øvrig regissert av Harald Zwart.

Spillelister

Wimp

Spotify