Kjøttsuppe med gode høstgrønnsaker er perfekt mat nå som det begynner å bli kaldere i været. Hemmeligheten med å få en god og smakfull suppe er innsatsen du legger i selve krafta. Her betaler tålmodighet seg.
Å gi et sakte oppkok gir mer smaksuttrekk av både kjøtt og krydder. Det er også viktig å skumme godt av underveis, slik at krafta blir mest mulig klar og uten urenheter kan gi en metallisk smak. Ønsker man ekstra smak, kan man bruke røkt kjøtt.
Du trenger
500 g mørbrad av storfe, delt i terninger på 2*2 cm
Olje til steking
2 blad fra en purreløk
Fersk timian
2 laurbærblad
Blad fra selleri eller et par stenger stangselleri
Hel pepper
Salt
½ ts anisfrø
1 boks hakket tomat
Vann
2 gulrøtter, delt i terninger
1 liten selleri, delt i terninger
½ fennikel, delt i terninger
Skiver av ca. 4–5 cm purreløk
Slik gjør du det
Brun kjøttet i en middels varm panne med olje. Dryss over litt salt når du steker kjøttet.
Legg kjøttet i en kjele.
Bind sammen blader av purreløk, timian, og laurbærblad til en bunt, og legg det i kjelen.
Hell over hakket tomat fra boks, samt vann, til det står godt over kjøttet. Gi et sakte oppkok.
Skum av når det har kokt opp.
Tilsett så hel pepper og anisfrø.
La dette trekke rett under kokepunktet til det blir skikkelig mørt, ca. 70–80 minutt.
Ta ut kjøttet og smak til krafta med salt og pepper.
Tilsett grønnsakene og la de trekke 10–12 minutt til de er møre. Tilsett så kjøttet igjen, og smak til med salt og pepper.
Serveres gjerne med nybakt brød til.