Denne salaten er perfekt å servere som hovedrett også. Salat er kanskje noe misvisende, jeg har valgt å bruke kinakål. Kinakål har kanskje et noe frynsete rykte, etter å ha blitt brukt som salat opp gjennom tidene, men som navnet tilsier, er det en kål og ikke en salat.

Faktum er at kinakålen er utrolig anvendelig og tåler røff behandling, den passer veldig godt som innhold i en høstsalat med massevis av gode smaker.

Jeg har valgt å servere denne salaten med ytrefilet av storfe, men kan du variere med hvilket kjøttslag du selv ønsker.

Salatdressing

2 ss seterrømme

1 ss majones

Saft av 1 mandarin

1 ts balsamicoeddik (kan sløyfes)

½ rødløk, finkuttet

1 ss dijonsennep eller annen sterk sennep, ikke søt pølsesennep

Salt og pepper

  • Det skal være litt futt i denne salaten, ikke vær redd for å være raus med nykvernet pepper.

  • La dressingen trekke smak i 20–25 minutt, smak til, og ev. juster smaken.

Salat

½ kinakål, finkuttet

150 g ruccola, vasket

4–5 dagler uten stein, finkuttet

4 ss gresskarkjerner, ristet (rist i en tørr panne til de får en gyllen farge)

400 g mørt kjøtt

  • Bland kinakål, dadler, og ruccola med halvparten av dressingen først, juster litt til en smidig salat.

  • Legg salaten på en tallerken og topp den med valgfritt kjøtt. Her passer alt fra svin til vilt.