Pstereo er blant Midt-Norges største musikkfestivaler som arrangeres på parkområdet Marinen i Trondheim hvert år. Festivalen har blitt arrangert siden 2007 og mange store artister har spilt der opp gjennom årene.

2023 blir intet unntak, og i en pressemelding fra Pstereo sier kommunikasjons- og sosiale medier-ansvarlig for Pstereo, Signe Karmhus, at årets beste julegave er fire knallsterke artister til neste års Pstereo.

Årets første slipp, med sin sjangerbredde og beint frem fantastiske liveartister, vil nok sørge for kjempestemning og flere magiske øyeblikk på Marinen.

AURORA kommer endelig tilbake

Nylig ble hun hedret med den høythengende utmerkelsen P3-prisen, som gis til artister som har betydd mye for norsk musikk over en lang periode (og det i en alder av 26 år!).

AURORA kommer tilbake til Marinen for første gang siden 2015, og alle hjerter gleder seg. Foto: Xin Li

Helt siden hun trollbandt Pstereo-publikumet i 2015, har det blitt knyttet et helt spesielt band mellom artist og festival, og Pstereo er veldig takknemlig for at hun inkluderer Pstereo som et av få stoppesteder neste festivalsommer.

AURORA slapp sitt etterlengtede fjerdealbum, «The Gods We Can Touch» tidligere i år, og anført av megahitene «Cure For Me» og «Exists For Love» er det litt av et repertoar hun kan skilte med når hun returnerer til Marinen i beste skumringstid.

Majestetene kommer for første gang

Majestetiske Madrugada gjester Marinen og Pstereo for alle første gang, og allerede kan man se frem til allsang og hevede armer i skumringen langs Nidelva.

Madrugada kommer til Pstereo og Marinen for aller første gang. Foto: Knut Aaserud

Det er smått utrolig at hverken Madrugada eller Sivert Høyem tidligere har spilt på Pstereo, men nå klaffer det endelig og det er bare å se frem til en majestetisk opplevelse når en av norsk rocks virkelige storheter, Madrugada, inntar Marinen i 2023. På merittlisten finner vi fem Spellemannpriser, to Alarmpriser, seks studioalbum, ett livealbum, og en rekke singler og EP-er, som alle har solgt til gull og platina.

Punk fra Hadeland

The Good The Bad and the Zugly fra Hadeland kommer, bevæpnet med kullsort humor og sagnomsuste liveopptredener.

Hadelandspunkerne The Good The Bad and the Zugly kommer også, med raskere, frekkere, mer gripende, og teitere låter. Foto: András György Varga

Etter to år på NAV gjennom pandemien, perfekt timet etter det profetiske albumet «Algorithm & Blues» fra 2020, er The Good The Bad and the Zugly (GBZ) klare for Pstereo. GBZ var kjærlighetsbarnet fra nittitallets punkscene; unge og lovende tok de imot stafettpinnen fra Turboneger, Anal Babes, og Gluecifer med en lovnad om infantil nihilisme og ren, skjær moro!

Nå har de blitt middelaldrende, og låtene er både raskere, frekkere, mer gripende, og teitere – samtidig. Og to år med pest har tydeligvis fungert som en trykkoker i bandet. Hadelendingene er tilbake, fullstendig blottet for selvinnsikt – og med overdreven selvtillit!

Internasjonalt ess

I pressemeldingen skriver Pstereo at de har et skikkelig ess i ermet, et band de har jaktet på helt siden 2016, og det er med en god porsjon tilfredsstillelse at de endelig fører opp Detroit-bandet Protomartyr på plakaten.

Detroitbandet Protomartyr spiller post-punk og kommer endelig til Pstereo, etter at de har jaktet på dem siden 2016. Foto: Trevor Naud

Detroitkvartetten Protomartyr har siden oppstarten i 2010, gitt ut fem særdeles kritikerroste studioalbum. Kvartetten kan best beskrives som kraftig, energisk, og intelligent musikk som spiller tungt på dynamikk og fysisk tilstedeværelse. De har faktisk klart kunststykket å bli kåret til årets liveband to år på rad av publikum på en av Nederlands beste klubbscener, Vera i Groningen.

— Etter en helt utrolig bra gjennomføring av årets Pstereo-festival, føles det veldig godt å endelig komme i gang med neste års festivalplakat! Og med denne lanseringen byr vi på det ypperste av norsk musikk og et amerikansk band vi tror publikummet vårt vil elske, sier bookingansvarlig for Pstereo, Kim Aasli, om slippet.