Det viktigste når du vil lage en fløyelsmyk karamellpudding, er å røre – ikke vispe – eggene. Da kommer det luft inn i puddingen. I denne varianten har jeg tilsatt stjerneanis og nellik for litt julesmak, samt byttet ut fløte med karamellisert melk. Dette for å få en skikkelig kraftfull og kremet karamellpudding.
Du kan også bruke vanlig kondensert melk. Lag gjerne puddingen dagen i forveien, slik at den får satt seg skikkelig før servering.
Du trenger
6 dl helmelk
1 boks (ca. 400 g) karamellisert melk eller kondensert melk
8 hele egg
5 ss sukker
1 ts vaniljesukker eller frøene fra ½ vaniljestang
1 stjerneanis
2 nellikspiker
5 ss sukker til karamell
Slik gjør du det
Smelt 5 ss sukker til karamell på svak varme og hell den i en brødform.
Kok opp melk med sukker, vaniljestang og krydder. Avkjøl litt.
Tilsett karamellisert eller kondensert melk og rør den inn.
Knekk egg i en bolle og rør de sammen. Ikke visp.
Slå litt og litt av melken i eggene mens du fortsetter å røre (ikke vispe!). Visper du kommer det luft inn i smeten og den blir hullete.
Sil smeten over karamellen i brødformen.
Stek i vannbad på 130 °C i ca. 60–90 minutt til den får puddingkonsistens.