Det viktigste når du vil lage en fløyelsmyk karamellpudding, er å røre – ikke vispe – eggene. Da kommer det luft inn i puddingen. I denne varianten har jeg tilsatt stjerneanis og nellik for litt julesmak, samt byttet ut fløte med karamellisert melk. Dette for å få en skikkelig kraftfull og kremet karamellpudding.

Du kan også bruke vanlig kondensert melk. Lag gjerne puddingen dagen i forveien, slik at den får satt seg skikkelig før servering.

Du trenger

6 dl helmelk

1 boks (ca. 400 g) karamellisert melk eller kondensert melk

8 hele egg

5 ss sukker

1 ts vaniljesukker eller frøene fra ½ vaniljestang

1 stjerneanis

2 nellikspiker

5 ss sukker til karamell

Slik gjør du det

  • Smelt 5 ss sukker til karamell på svak varme og hell den i en brødform.

  • Kok opp melk med sukker, vaniljestang og krydder. Avkjøl litt.

  • Tilsett karamellisert eller kondensert melk og rør den inn.

  • Knekk egg i en bolle og rør de sammen. Ikke visp.

  • Slå litt og litt av melken i eggene mens du fortsetter å røre (ikke vispe!). Visper du kommer det luft inn i smeten og den blir hullete.

  • Sil smeten over karamellen i brødformen.

  • Stek i vannbad på 130 °C i ca. 60–90 minutt til den får puddingkonsistens.