Orkanger

I dag melder yr.no om skyet, 9 grader og flau vind i formiddag, 11 i ettermiddag, og lettskyet og svak vind i kveld.

Tirsdag meldes det om lettskyet, 10 grader og flau vind natt og morgen, sol, 8 og svak på formiddagen, 12 og lett bris på ettermiddagen, og 15 og svak på kvelden.

Onsdag meldes det om sol, 11 grader og flau vind natt og morgen, lettskyet, 8 og svak på formiddagen, 13 og lett bris på ettermiddagen, og 14 og svak på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere og flau vind i dag, 1 grad kaldere til 4 varmere og vindstille til svak vind tirsdag, og 1 til 5 grader varmere og flau til svak vind onsdag.

I Rindal meldes det om 1 til 3 grader varmere i dag, 5 til 4 grader varmere og flau til svak vind tirsdag, og 1 til 5 grader varmere og flau til svak vind onsdag.

I Rennebu meldes det om skyet, 2 grader kaldere og flau vind i dag, 2 grader kaldere til 2 varmere og flau til svak vind tirsdag, og 2 grader kaldere til 3 varmere onsdag.

I Lensvik meldes det om 2 til 1 grader varmere i dag, tirsdag og onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad kaldere til 2 varmere i dag, 1 grad kaldere til 6 varmere og vindstille til svak vind tirsdag, og 1 til 6 grader varmere og vindstille til svak vind onsdag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad kaldere til 2 grader varmere og flau vind i dag, 1 til 2 grader varmere tirsdag, og 1 grad kaldere til 2 varmere og flau til svak vind onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere i dag, 1 grad kaldere til 3 varmere og vindstille til svak vind tirsdag, og 1 til 2 grader varmere og flau til svak vind onsdag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om diverse musikk jeg har hørt på i helgen. Fra fransk electronica til rock `n´ roll. For de av dere som mot alle odds har snubla innom Twitch-kanalen min, er nok noen av disse sangene kjent, da flere av de gikk på repeat i går da jeg streamet World of Tanks, Diablo 3 og Hearthstone.

Air er en fransk electronica-duo fra Versailles. De består av Nicolas Godin og Jean-Benoît Dunckel, og startet opp i 1995. Navnet er et akronym for «Amour, Imagination, Rêve», som kan oversettes til «kjærlighet, fantasi, drøm». «Sexy Boy» er en sang fra albumet «Moon Safari» fra 1998. Den var med i filmen «10 Things I Hate About You» og TV-serien «Queer as Folk». Teksten er på fransk, og er en satire på det greske idealet om den mannlige formen, satt i relevante og moderne omgivelser. God bruk av synthesizer med mange forskjellige lyder som til sammen setter sammen en herlig melodi.

«How Does It Make You Feel?» er en sang fra albumet «10 000 Hz Legend» fra 2001. Mange tror jeg-personen er en robot, men det kan like godt være en person med mekanisk strupehode etter for mye røyking, og sannsynligvis med kreft og som vet han kommer til å dø. Det kommer særs godt frem i de to siste linjene «So, how does this make you feel / Well, I really think you should quit smoking».

«Cherry Blossom Girl» er fra albumet «Talkie Walkie» fra 2004, som er fransk for «walkie-talkie», og som sangen rett over, er også denne på engelsk. Sangen kan tolkes til å handle om sjenert kjærlighet. Jenta i sangen er svært vakker, men er der bare i en begrenset periode av livet til jeg-personen. Akkurat som kirsebærblomster.

The Troggs er et engelsk rockeband som har holdt på siden 1964, og sangen jeg tar for meg i dag er «Wild Thing» fra albumet «From Nowhere – The Troggs» fra 1966. Sangen er skrevet av låtskriveren Chip Taylor fra New York City, og ble opprinnelig innspilt av The Wild Ones i 1965. Likevel er det The Troggs’ versjon som er best kjent. Her hjemme ble sangen brukt i en reklame for Lotto fra Norsk Tipping, en gang på 90-tallet, hvor en millionær kjører rundt i en stridsvogn dekorert av en skjeggete hippie, batikk og blomster og hele pakka. Herlig bruk av leirgauk midt oppi det hele. En av 60-tallets feteste soloer. Sangen handler om ei dame bandet digga.

Nancy Sinatra er datteren til Frank Sinatra, og har to sanger jeg liker. En av dem er svært kjent, og den andre hørte jeg da det var striptease på Storåsfestivalen – som for øvrig var den største ripoff-en jeg har vært borti når det kommer til slik synd. «These Boots Are Made for Walkin’» er en sang fra debutalbumet «Boots» fra 1966. Sangen er skrevet av Lee Hazlewood for henne, og han anbefalte henne å synge sangen som om hun var en 16 år gammel jente som hadde seg med lastebilkjørere, men den kan tolkes til å handle om noen som tråkker på de som har vært utro mot henne. Sangen ble brukt i filmen «Full Metal Jacket» like etter at soldatene har fullført rekrutt-treningen og har ankommet Vietnam.

«Sugar Town» er sangen jeg hørte under Caroline Andersens forferdelige striptease på Storås. Også denne er skrevet av Hazlewood og først innspilt av Sinatra. Sangen er å finne på albumet «Sugar» fra 1967. Sangen er en skikkelig LSD-sang, i følge Hazlewood er den faktisk selve LSD-sangen. På 60-tallet tok man gjerne LSD ved å dryppe en dråpe på en sukkerbit og innta den, eller ved å pensle frimerker og puslespillbiter med det, for den saks skyld.

The Trashmen er et amerikansk surf rock-band stiftet i Minnesota i 1962, som i mine øyne er av typen «one hit wonder», men for alt jeg vet hadde de flere hits, men bare én av dem ble verdensplager deluxe. «Surfin’ Bird». Sangen er en kombinasjon av to andre låter, nemlig The Rivingtons’ «The Bird is the Word» og «Papa-Oom-Mow-Mow». Også denne sangen er å finne i Kubricks «Full Metal Jacket», for ikke å snakke om i den amerikanske animasjonsserien «Family Guy», hvor en hel episode er dedisert til den. I tillegg ble den brukt i det fantastiske krigsspillet «Battlefield: Vietnam». Sangen kan tolkes til å handle om den stigende populariteten av å «rekke finger», eller som det heter på engelsk; «flipping the bird».

Spillelister

Wimp

Spotify