Orkanger

I dag og lørdag melder yr.no om skyet, 3 grader og flau vind hele dagen.

Søndag meldes det om skyet hele dagen. 0 grader og flau vind natt, morgen og formiddag, 3 grader og svak vind på ettermiddagen, og 5 grader og flau vind på kvelden.

Mandag meldes det om skyet, 2 grader og flau vind natt og morgen, regn på formiddagen, og 4 grader og svak vind på ettermiddagen og kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om lettskyet til skyet og 3 til 2 grader varmere i dag, skyet til lettskyet, 2 til 3 grader varmere og lett bris til svak vind lørdag, 3 til 1 grader varmere søndag, og 1 grad kaldere mandag.

I Rindal meldes det om skyet til lettskyet og 1 grad varmere i dag, skyet til lettskyet, 1 grad varmere og flau vind til vindstille lørdag, 2 til 1 grader varmere søndag, og sludd til regn og 1 grad kaldere mandag.

I Rennebu meldes det om 1 grad varmere og flau til svak vind i dag, 1 grad varmere til 1 grad kaldere og lett bris til flau vind lørdag, 1 grad varmere til 2 grader kaldere og svak vind til lett bris søndag, og sludd til regn og 1 til 2 grader kaldere mandag.

I Lensvik meldes det om lettskyet og 1 til 2 grader varmere i dag, 2 til 1 grader varmere lørdag, 1 til 4 grader varmere og vindstille til laber bris søndag, og 3 til 1 grader varmere og flau vind til lett bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 3 grader varmere i dag, 4 til 3 grader varmere og flau til svak vind lørdag, 4 til 2 grader varmere og flau vind til lett bris søndag, og 3 til 1 grader varmere og svak til flau vind mandag.

På Krokstadøra meldes det om 2 grader varmere i dag, 3 til 2 grader varmere og svak til flau vind lørdag, 2 til 1 grader varmere og flau vind til lett bris søndag, og 2 grader varmere og flau vind til lett bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 til 2 grader varmere i dag, 2 til 1 grader varmere lørdag, 2 til 1 grader varmere og flau vind til lett bris søndag, og 2 til 1 grader varmere mandag.

Musikk

I dag blir det nok en potpurri i Vær-Sjur. Denne sterkt påvirketav alle timene jeg har lagt inn i det populære PC- og videospillet «Saints RowIV» den siste uken. Veldig fengende, gladvold på sitt beste, hva skal jeg med «GTA»-seriennår jeg har dette? Fantastisk musikk er det også. Alt fra reggae og rap tildubstep og klassisk. Noe for en hver smak, med andre ord. I tillegg er detsuperkrefter. Superkrefter, dere. Det er ikke hver dag man finner i et spillsom tidligere har handlet om en gjeng som har strevet for å få kontroll pågata, i byen og nå over verden. Jeg tror faktisk jeg har brukt mer tid på åspringe raskere enn kuler og glide gjennom luften på pur faen enn jeg har på åspille gjennom historien. Og historien er superb den også. Det sier litt!

Men nok om det fantastiske spillet som jeg spiller i hodet mitther jeg sitter og skriver. Vel, helt ferdige blir vi jo ikke, siden musikkenjeg skriver om i dag er inspirert av spillet, men ja. Nå skal det bli musikk!Eller i alle fall ord om musikk.

The Presidents of theUnited States of America med den stilige låta «Lump», blant annet kjent for å ha blitt parodiert av «Weird Al»Yankovic i låta «Gump» om Forrest Gump. Sangen handler om en jente kalt «Lump»som fremstilles som å ha et ubrukelig liv, og i sangen fremstår hun som enjente som det er lett å utnytte. Dette var bandets første hit og den nåddeførsteplass på Billboard Moden Rock-lista. Sangen er humoristisk post-grunge oghar en punkete melodi, men er catchy som en tyggegummi-pop-låt.

Blur med den herlige britrock (teknisk sett brit pop, men f that, dette er rock!)-låten som blant annetkan skryte på seg å ha vært theme-låta til fotballspillet «FIFA: Road to WorldCup 98», nemlig «Song 2». Sangen komut i 1997, og var å finne på det selvtitulerte albumet fra samme år. Sangen hartallet to som en rød tråd. Den er spor 2 på albumet, den andre singelen fraalbumet som ble sluppet, spor to på disk to på live-albumet «Bustin’ &Dronin’» og spor to på samlealbumet «Blur: The Best Of». I tillegg er den 2minutter og 2 sekunder lang, og består av to refreng, to vers og to mellomspill.

Haddaway med denirriterende dance-låta vi elsker å hate (og har elsket å hate siden SaturdayNight Live-sketsjen med Will Ferrell og Chris Kattan (samt forskjellige gjestersom for eksempel Jim Carrey og Sylvester Stallone) som i 1998 gav oss filmen «ANight at the Roxbury») «What Is Love».Sangen ble utgitt i 1993 og er å finne på det selvtitulerte albumet «Haddaway»fra samme år. Til tross for at låta er ganske upbeat, er teksten mer negativtstemt. Haddaway synger nemlig om det klassiske temaet, gutt liker jente somikke føler det samme for ham.

Modest Mussorgsky medsitt mesterlige epos «Night on BaldMountain». Sangen ble for alvor kjent etter Mussorgskys død, da Nikolai Rimsky-Korsakovtok den for seg og gav den ut (slik at mange tror det er hans komposisjon).Sangen handler om en heksesabbat på St. Johns-aften (sjette til syvende juli omman følger den gregorianske kalender, tjuetredje til tjuefjerde juni om manfølger den julianske, slik mange ortodokse kirker gjør). I 1940 fikk sangenvidere spredning da Walt Disney brukte den i sin animasjonsfilm «Fantasia». Sangener også kjent som «Night on Bare Mountain», da «bald» betyr skallet, men ogsåøde, og det er øde det er ment som i dette verket.

Thin Lizzy med denfengende flotte hard rock-låten «TheBoys Are Back in Town» fra albumet «Jailbreak»fra 1976. Sangen er inspirert av Thin Lizzys fans. De skrev den da de oppdagetat publikum for det meste besto av folk fra arbeiderklassen som var ute for åha det gøy. Fansen deres hadde også for vane å drikke mye. Denne sangen var densom gjorde at de slo gjennom internasjonalt, og ikke bare hjemme i Irland.

Cypress Hill herrepresentert med den legendariske klassikeren «Insane in the Brain». Låta er fra 1993 og figurerte i sin tid påalbumet «Black Sunday». Det varopprinnelig en diss mot Chubb Rock, siden gruppa følte han hadde latterliggjortstilen deres på plata hans fra 1992, «I Gotta Get Mine Yo». Sangen er bygd opprundt forskjellige sampler, blant annet en hest fra Mel & Tims «Good GuysOnly Win in the Movies», James Browns grynting fra starten av «Say It Loud – I’mBlack and Proud» og keyboardet på starten av Sly & The Family Stones «Life».