Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet hele dagen. 2 kuldegrader og svak vind i formiddag, flau i ettermiddag, og 3 i kveld.

Lørdag meldes det om lettskyet, 4 kuldegrader og svak vind natt og morgen, skyet og flau på formiddagen, regn, 1 og svak på ettermiddagen, og lettskyet, 4 varmegrader og lett bris på kvelden.

Søndag meldes det om skyet hele dagen. 0 grader og lett bris natt og morgen, 1 kuldegrad og flau vind for- og ettermiddag, og 3 varmegrader og lett bris på kvelden.

Mandag meldes det om lettskyet, 2 grader og svak vind natt og morgen, 1 på formiddagen, lett bris på ettermiddagen, og sludd og 0 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere og lett bris til svak vind i dag, lettskyet til sne og 4 kaldere lørdag, 2 kaldere til 2 varmere og lett til frisk bris søndag, og lettskyet til sne og 1 kaldere mandag.

I Rindal meldes det om 2 til 1 grader kaldere i dag, skyet til sne, 1 til 4 kaldere og flau til svak vind lørdag, skyet til sne, 2 til 4 kaldere og lett bris til svak vind søndag, og lettskyet til skyet og 5 til 2 kaldere mandag.

I Rennebu meldes det om 1 grad kaldere og laber til lett bris i dag, lettskyet til sne, 1 til 5 kaldere lørdag, 6 til 3 kaldere og svak vind til liten kuling søndag, og lettskyet og 1 til 3 kaldere mandag.

I Lensvik meldes det om 1 grad varmere i dag, 1 varmere til 1 kaldere og flau vind til laber bris lørdag, skyet til regn, 1 kaldere til 1 varmere og flau vind til laber bris søndag, og lettskyet til regn, 2 til 3 varmere og flau vind til laber bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om lettskyet til skyet, 2 til 1 grader varmere og svak vind i dag, skyet til sludd, 4 varmere til 2 kaldere og svak vind til laber bris lørdag, skyet til regn, 2 varmere og svak til laber søndag, og lettskyet til regn, 2 kaldere til 3 varmere og lett bris mandag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad kaldere og svak vind i dag, 3 varmere til 1 kaldere og svak vind til laber bris lørdag, skyet til regn, 2 varmere til 1 kaldere og laber til lett søndag, og 1 til 2 varmere og flau til laber mandag.

Og i Børsa meldes det om 3 grader varmere og svak vind i dag, 2 til 1 varmere og flau vind til laber bris lørdag, 1 kaldere til 2 varmere og lett til frisk søndag, og lettskyet, 1 til 2 varmere og svak vind mandag.

Musikk

Det gleder meg at The Smashing Pumpkins har sluppet ny plate, som en del av det pågående prosjektet, «Teargarden by a Kaleidyscope», som også deres forrige album, «Oceania» fra 2012, er en del av. Det nye albumet, «Monuments to an Elegy», kom den femte desember, og er i det nyere lydbildet deres. Man kan vel si at Corgan har fått ut sinnet sitt, og ikke lenger føler seg som en rotte i et bur, men det er ikke dårlig av den grunn. Bare annerledes, mer tankefullt, mindre sint. Jeg liker det, åkke som.

Det er også noen låter å dra frem fra albumet. Som den første singelen, og det andre sporet på plata, «Being Beige», som vi kan si handler om at noe mangler i universet, men likevel må vi bare fortsette å elske og være glade – i alle fall hvis vi skal tro Billy Corgan. Greit nok, de sier jo at universet er beige uansett. Han sier også at den handler om kulturen i sosiale medier. Å være i den kulturen, er å være gjennomsiktig – om du ikke har et bilde som får folk til å se to ganger, og ikke gjør noe kult hver dag, er det nok noe som mangler i livet ditt og du har nok gått glipp av en «selfie» på en festival eller en hipp og trendy fest.

«One and All (We Are)» er det fjerde sporet, og her har trommisen fra Mötley Crue, selveste Tommy Lee, fått slippe til (greit nok, han figurerer også på de åtte andre sporene, men det er på dette han merkes best) blant en herlig gitar- og vokal-kombinasjon signert Corgan og Jeff Schroeder. Absolutt tyngre enn «Being Beige», og generelt en sang som sender tankene mine direkte tilbake til de mer sinna dagene og «Mellon Collie and the Infinite Sadness». I følge Corgan, skrev sangen mer eller mindre seg selv, før han la til «Let’s see Courtney Love try and take credit for this one. It’s been a long time since someone patted me on the back».

«Drum + Fife» er det sjette sporet, og var opprinnelig en folkevise med et dystert, irsk ballade-aspekt, men takket være Tommy Lee, ble det ikke slik. Han syntes den virka litt kjedelig, og spurte om å få leke litt med den – og takket være hans erfaring innen dansemusikk (WTC?! Snakker vi om samme Tommy Lee her?), ble den noe som lignet mer på new wave fra 80-tallet, som tidlig U2 eller Big Country

«Monuments» er det syvende, og det siste jeg tar for meg fra albumet Artist Direct gav 5 av 5 og sa «You'll hit replay on Monuments to an Elegy the moment it finishes. This belongs in the pantheon alongside Corgan's greatest work and history's best alternative rock albums. Smashing Pumpkins evolve once more, and the results couldn't be more magical.» i dag. Linja «I feel alright tonight and everywhere I go it’s shining bright» viser til følelsen du har når du har fått i deg litt å drikke eller inntatt noen remedier som kan være lovlige eller ulovlige, avhengig av hva det er og hvor du er.

Og så er det bare å glede seg til neste album i prosjektet, «Day for Night», kommer i 2015. Men det er ikke bare knusing av gresskar som er på lista i dag, vi har jo en alternativ julekalender å ta for oss også, og i dagens luke, finner vi Honeytraps og deres versjon av «White Christmas». Innpakket i discopapir, herlig bass og deilig groove, gir meg nok en gang lyst til å lære meg bass – både el og kontra. Grooven minner meg egentlig litt om Goldfinger sin versjon fra 2000, men også om Black Ingvars’ «Jag drömmer om en jul hemma». Liker også hvordan de drar inn litt av Chris Reas «Driving Home for Christmas» på slutten av låta.

Spillelister

Wimp

Spotify