«Vivo» var 2021s store overraskelse i mine øyne. Hvem kunne tro at jeg skulle falle så hardt for en animert barnefilm, som ikke var fra Disney i forrige årtusen?

Vi kan nok legge skylden for det på Lin-Manuel Miranda og hans særdeles vinnende vesen, gode stemmeskuespill, og fengende sanger. Spesielt sangen «Running Out of Time», som gikk som en farsott på TikTok. «We gotta go, we gotta go, we gotta go, we gotta go / I know, I know, I know, I know»

Filmen handler om Vivo (Miranda), en viklebjørn (kinkajou), som opptrer på torget i Havanna, Cuba, sammen med sin venn Andrés Hernández (Juan de Marcos). Etter et show får Andrés et brev fra en gammel venninne, Marta Sandoval (Gloria Estefan), som informerer ham om at hun skal gi seg med musikken og inviterer ham til å komme til Miami for å se henne en siste gang. Han gleder seg og finner frem en sang han skrev til henne en gang, for å gi henne den og proklamere sin kjærlighet til henne gjennom sangen.

Men før de kommer så langt, dør Andrés, og i begravelsen møter Vivo hans grandniese Gabi (Ynairaly Simo) og hennes mor, Rosa (Zoe Saldana), før de drar tilbake til Key West.

Vivo sniker seg med i bagasjen deres, og sammen med Gabi, drar de gjennom sumpen for å komme seg fra Florida Keys og inn til Miami for å levere sangen til Marta, med miljøbevisste speidere og Rosa på sporet av dem.

«Vivo» kan sees på Netflix.