Du lurer kanskje på hva varme krydder er? Hva mener jeg med varme krydder? Det er krydder som varmer ganen og neseborene, og samtidig har en søtsmak i seg. Disse krydderne blir også ofte omtalt som julekrydder. Ingefær, kardemomme, allehånde, nellik, og muskat.
Kjøttkaker
600 g kjøttdeig
300 g svinekjøttdeig
1 ts salt
5 ss potetmel
5 dl melk
1 ts malt allehånde
½ ts malt ingefær
¼ ts kanel
Nøytral olje og smør til steking
Bland kjøttdeig, krydder, og salt i en mikser. Kjør dette sammen til en seig masse.
Tilsett potetmel og spe sakte med melk til du får en smidig farse.
Form til kjøttkaker på ca. 80–90 gram og stek dem i en blanding av olje og smør på middels varme.
Etterstek på 130 °C i stekeovnen til de er gjennomstekte.
Grønnsakblanding
2 gulrøtter, i terninger
1 rødløk, i terninger
2 vårløk, i fine skiver
200 g frosne erter (kan byttes ut med kikerter om man ønsker)
Smør
Stek gulrot og rødløk på middels varme til det blir gyllent.
Tilsett vårløk, la surre litt.
Vend inn frosne erter og varm de til de er akkurat gjennomvarme og beholder sin fine grønnfarge. Blir de for lenge i panna, blir de dvaske og mørke, ikke delikate.