Du lurer kanskje på hva varme krydder er? Hva mener jeg med varme krydder? Det er krydder som varmer ganen og neseborene, og samtidig har en søtsmak i seg. Disse krydderne blir også ofte omtalt som julekrydder. Ingefær, kardemomme, allehånde, nellik, og muskat.

Kjøttkaker

600 g kjøttdeig

300 g svinekjøttdeig

1 ts salt

5 ss potetmel

5 dl melk

1 ts malt allehånde

½ ts malt ingefær

¼ ts kanel

Nøytral olje og smør til steking

  • Bland kjøttdeig, krydder, og salt i en mikser. Kjør dette sammen til en seig masse.

  • Tilsett potetmel og spe sakte med melk til du får en smidig farse.

  • Form til kjøttkaker på ca. 80–90 gram og stek dem i en blanding av olje og smør på middels varme.

  • Etterstek på 130 °C i stekeovnen til de er gjennomstekte.

Grønnsakblanding

2 gulrøtter, i terninger

1 rødløk, i terninger

2 vårløk, i fine skiver

200 g frosne erter (kan byttes ut med kikerter om man ønsker)

Smør

  • Stek gulrot og rødløk på middels varme til det blir gyllent.

  • Tilsett vårløk, la surre litt.

  • Vend inn frosne erter og varm de til de er akkurat gjennomvarme og beholder sin fine grønnfarge. Blir de for lenge i panna, blir de dvaske og mørke, ikke delikate.