Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet hele dagen. 8 grader og svak vind i formiddag, 10 og flau i ettermiddag, og 11 og lett bris i kveld.

Lørdag meldes det om lettskyet hele dagen. 7 grader og flau vind natt og morgen, 4 på formiddagen, og 9 og svak ettermiddag og kveld.

Søndag meldes det om lettskyet hele dagen. 7 grader og flau vind natt og morgen, 4 på formiddagen, 10 og svak på ettermiddagen, og 12 på kvelden.

Mandag meldes det om lettskyet, 7 grader og flau vind natt og morgen, regn og 9 på formiddagen, 12 og svak på ettermiddagen, og lettskyet og 10 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere og svak vind i dag, 1 grad kaldere til 1 varmere lørdag, 1 grad varmere til 3 kaldere søndag, og 1 til 2 grader varmere mandag.

I Rindal meldes det om skyet til lettskyet, 2 grader varmere til 1 kaldere og svak til flau vind i dag, 3 grader kaldere til 2 varmere og vindstille til svak vind lørdag, 2 grader varmere til 4 kaldere og flau vind til lett bris søndag, og 2 grader varmere til 1 kaldere og flau vind mandag.

I Rennebu meldes det om lettskyet til skyet, 2 til 1 grader kaldere og lett bris til svak vind i dag, lettskyet til skyet, 4 grader kaldere til 1 varmere og vindstille til svak vind lørdag, 3 grader kaldere til 1 varmere søndag, og skyet til regn og 2 til 1 grader kaldere mandag.

I Lensvik meldes det om skyet til lettskyet, 1 grad kaldere til 1 varmere og laber bris til svak vind i dag, lettskyet til skyet og 2 grader kaldere til 1 varmere lørdag, 1 til 2 grader kaldere og flau vind til lett bris søndag, og lettskyet, 1 til 3 grader kaldere og flau vind til lett bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om skyet til lettskyet og 2 til 3 grader varmere i dag, 1 grad kaldere til 1 varmere lørdag, 2 grader kaldere til 3 varmere søndag, og 3 til 2 grader varmere mandag.

På Krokstadøra meldes det om skyet til lettskyet og 1 grad varmere til 1 kaldere i dag, lettskyet til skyet, 1 grad kaldere til 1 varmere og svak vind i dag, 2 grader kaldere til 1 varmere og vindstille til svak vind søndag, og lettskyet, 1 grad varmere til 2 kaldere og svak vind til lett bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og lett bris til svak vind i dag, 1 til 2 grader varmere lørdag, 1 grad varmere søndag, og 1 til 3 grader varmere mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om en av norsk rocks firestore. Vel, et av albumene deres. Jeg skrev om mitt favorittalbum av dem i fjorsommer, og føler det er på tide å skrive om et annet album jeg liker godt.Bandet består i disse dager av Per Øivind «Prepple» Houmb på vokal, KjartanKristiansen på gitar, Aslak Dørum på bass, og Sola Johnsen på trommer. I dagskal det handle om DumDum Boys og noenav låtene fra femtealbumet «Ludium»fra 1994. Interessant nok var det «Ludium»-turneen som gav oss den fantastiskedokumentaren «Stein og stjerner», hvor DumDum, Bel Canto m.fl. reiste rundt ilandet med Sirkus Midgard og spilte. Sangene fra konsertene kom etter hvert utpå live-albumet «1001 Watt».

«Fritt fram» åpnerplata, og det er en god inngang til hva vi har å vente oss. Herlig gitar, og nestenenda bedre, herlig bruk av blåsere. «Skjørliten blåveis til fots / Ber bønner over dagens odds / Skulle vært oppe ogsnust i brisen / Kolla leget og nyte i solen»

«Mitt hjertes trell»er sangen som virkelig setter i gang ballet, der den følger rett etter «Frittfram». Fylt av kraft og råskap, er dette en skikkelig DumDum-rocker, ogfungerer like godt på plate som på scene. «Jeger mitt hjertes trell / Fra morgengry til kveld / Jeg er mitt hjertes trell / Svingerpisken selv»

«Hagelangs» er ensang som forteller hvor befriende det er å reise hjemmefra. Sangen åpner mednoen herlige gitar- og keyboardtoner, og gitaren setter definitivt sitt preg påresten av låten. En skikkelig slapp av-låt, som passer perfekt for varme,døsige dager. «Nabolaget her er fullt avskrømt / Aldri flytta herfra, jeg har rømt»

«Tyven tyven» er enav de fineste sangene deres (og definitivt den mest følelsesladede), som bleskrevet av Kjartan og Atle Karlsen (tidligere keyboardist som sluttet i 2007)til Prepple etter at datteren hans døde i krybbedød. Sola gråter hver gang hanhører den, og det er han ikke alene om. Her jeg hører på den og skriver, finnerjeg det hardt å holde tårene tilbake. «Tyventyven røvet øyenstenen / Smyger i skyggen, bare vi er igjen / Tyven tyven tokdet han fant / Alt har vi gjemt, blir aldri glemt»

«Iselin» er en sangjeg har gode minner fra, mye takket være mang en kjøretur mellom Orkanger ogSteinkjer med en god venn som bodde på hybel på Grong, og det å ha «Ludium»-skivai bilen. Kan fortsatt helt ut av det blå bryte ut i «Iiiiiiiiiiiselin / Pulsen din er takten på Dancing Queen», og bareminnes det å sitte i en røykfull baron på en europavei i Midt-Norge og baregaule med mens man tenner den nye sigaretten med den forrige. Det er visse tingman aldri får tilbake, som minner som dette. Til dels fordi jeg har bytta utsigarettene med e-sigaretter, til dels fordi jeg ikke lenger bor på Steinkjer,til dels for at baronene er borte.

«Perfekt» er en roligog fin sang, og det merkes at vi nærmer oss slutten. Sangen kan tolkes til åhandle om det å være forelska i noen, men aldri få gjengjeldt følelsene, ogmåtte se at vedkommende forsvinner for en. «Ven,vakker og god / Helt fortapt der jeg sto / Mister ei noe jeg aldri fikk / Henneså jeg i det hun gikk»

«Ludium» avslutterplata – og kalaset for denne gang. En nesten åtte minutter lang, episkrockelåt. Med et av de mest gjenkjennelige (for meg i alle fall, sikkert forandre også) gitarriffene til DumDum, og generelt en sang som i likhet med «Mitthjertes trell» er fylt av energi og råskap. Vanskelig å sitte stille når jeghører de første tonene, for å si det slik. «Jegundres / Om blind tro kan stoppe toget / Kan du sette fingeren på det / Er detblink eller ble det sånn bare»

Spillelister

Wimp

Spotify