Rullekake, en ungarsk, sylinderformet kake med fyll – tradisjonelt bestående av syltetøy.
Dagens variant er en krydret rullekake, med innslag av rømme og tyttebær, noe som gir kaken kraft og sødme.
Slik gjør du det
4 egg
160 g sukker
2 ss frosne tyttebær
Piskes til eggedosis
Vend inn:
2 ts kanel
140 g siktet hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts ingefær
Smør dette utover et bakepapir på et stekebrett.
Stek på 190 °C i ca. 10 minutt.
Legg et bakepapir – eller klede – på benken, og vend bunnen over papiret/kledet og legg et klede over, også. La ligge til det er avkjølt – dette for å bevare fuktighet i kaken.
6 ss seterrømme, piskes til luftig krem
Smør rømmekremen utover kaken og rull den forsiktig sammen.
La den «sette seg litt» før du skjærer den opp.