Rullekake, en ungarsk, sylinderformet kake med fyll – tradisjonelt bestående av syltetøy.

Dagens variant er en krydret rullekake, med innslag av rømme og tyttebær, noe som gir kaken kraft og sødme.

Slik gjør du det

4 egg

160 g sukker

2 ss frosne tyttebær

  • Piskes til eggedosis

  • Vend inn:

2 ts kanel

140 g siktet hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts ingefær

  • Smør dette utover et bakepapir på et stekebrett.

  • Stek på 190 °C i ca. 10 minutt.

  • Legg et bakepapir – eller klede – på benken, og vend bunnen over papiret/kledet og legg et klede over, også. La ligge til det er avkjølt – dette for å bevare fuktighet i kaken.

6 ss seterrømme, piskes til luftig krem

  • Smør rømmekremen utover kaken og rull den forsiktig sammen.

  • La den «sette seg litt» før du skjærer den opp.