De står og lyser opp en mørk oktoberkveld og er utskåret i skumle figurer. Men hva skal man gjøre med innmaten? Gresskarene er av varierende kvalitet når det gjelder smak og konsistens, så bearbeiding av innholdet er det sikreste. Jeg har valgt å lage puré, og bruker pureen i en kake.
Gresskarpuré
500 g gresskarkjøtt
150 g sukker
2 dl vann
Ha alt dette i en ildfast form med aluminiumsfolie over.
Bak i ovn på 150 ºC i ca. 3 timer.
Kjør massen sammen med en stavmikser og avkjøl. Smak til og juster med sukker om nødvendig.
Kaken
150 g smør
100 g sukker, hvitt
50 g sukker, brunt
½ ts vaniljesukker
300 g gresskarpuré
2 egg
Ha hvitt sukker, brunt sukker, vaniljesukker, og gresskarpuré i en stor bolle og visp sammen.
Pisk inn eggene til en luftig masse og tilsett smeltet smør.
175 g hvetemel
½ ts bakepulver
½ ts natron
2 ts kanel, malt
½ ts ingefær, malt
¼ ts nellik, malt
¼ ts kardemomme
Bland sammen alle ingrediensene.
Rør forsiktig inn melblandingen i det våte. Bruk gjerne en ballongvisp for å unngå klumper. Ikke rør for mye, bare nok til å få en jevn røre.
Fordel røren i en bakepapirkledd brødform.
Stek på 160 ºC i ca. 55 minutt til en prøvepinne kommer ut ren. Avkjøl i formen.
Ostekrem
100 g Bremykt, romtemperert
200 g Philadelphia Original, romtemperert
300 g melis
1 ts vaniljesukker
Visp sammen romtemperert smør og kremost.
Rør inn vaniljesukkeret, og tilsett melisen litt og litt mens du pisker.
Bre over den helt avkjølte kaken.