De står og lyser opp en mørk oktoberkveld og er utskåret i skumle figurer. Men hva skal man gjøre med innmaten? Gresskarene er av varierende kvalitet når det gjelder smak og konsistens, så bearbeiding av innholdet er det sikreste. Jeg har valgt å lage puré, og bruker pureen i en kake.

Gresskarpuré

500 g gresskarkjøtt

150 g sukker

2 dl vann

  • Ha alt dette i en ildfast form med aluminiumsfolie over.

  • Bak i ovn på 150 ºC i ca. 3 timer.

  • Kjør massen sammen med en stavmikser og avkjøl. Smak til og juster med sukker om nødvendig.

Kaken

150 g smør

100 g sukker, hvitt

50 g sukker, brunt

½ ts vaniljesukker

300 g gresskarpuré

2 egg

  • Ha hvitt sukker, brunt sukker, vaniljesukker, og gresskarpuré i en stor bolle og visp sammen.

  • Pisk inn eggene til en luftig masse og tilsett smeltet smør.

175 g hvetemel

½ ts bakepulver

½ ts natron

2 ts kanel, malt

½ ts ingefær, malt

¼ ts nellik, malt

¼ ts kardemomme

  • Bland sammen alle ingrediensene.

  • Rør forsiktig inn melblandingen i det våte. Bruk gjerne en ballongvisp for å unngå klumper. Ikke rør for mye, bare nok til å få en jevn røre.

  • Fordel røren i en bakepapirkledd brødform.

  • Stek på 160 ºC i ca. 55 minutt til en prøvepinne kommer ut ren. Avkjøl i formen.

Ostekrem

100 g Bremykt, romtemperert

200 g Philadelphia Original, romtemperert

300 g melis

1 ts vaniljesukker

  • Visp sammen romtemperert smør og kremost.

  • Rør inn vaniljesukkeret, og tilsett melisen litt og litt mens du pisker.

  • Bre over den helt avkjølte kaken.