Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet hele dagen. 6 kuldegrader og svak vind i ettermiddag, og flau vind i kveld.

Lørdag meldes det om lettskyet, 6 kuldegrader og lett bris natt og morgen, skyet, 5 kuldegrader og svak vind på formiddagen, 2 kuldegrader og lett bris på ettermiddagen, og 2 på kvelden.

Søndag meldes det om lettskyet, 3 kuldegrader og flau vind natt og morgen, 5 kuldegrader og svak vind på formiddagen, flau vind på ettermiddagen, og opphold, 6 kuldegrader og laber bris på kvelden.

Mandag meldes det om lettskyet hele dagen. 6 kuldegrader og laber bris natt og morgen, 5 og lett bris på formiddagen, 2 på ettermiddagen, og 5 igjen på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 til 2 grader varmere og laber til frisk bris i dag, 2 til 1 grader varmere og stiv til liten kuling lørdag, 1 til 3 grader varmere og frisk bris til liten kuling søndag, og 1 grad varmere til 1 grad kaldere og lett bris mandag.

I Rindal meldes det om 1 grad varmere og flau vind i dag, 2 til 1 grader varmere og flau vind til laber bris lørdag, 2 til 1 grader varmere og lett bris til flau vind søndag, og 1 til 3 grader kaldere og flau vind til lett bris mandag.

I Rennebu meldes det om 3 til 4 grader kaldere og liten til stiv kuling i dag, 4 til 3 grader kaldere og stiv kuling lørdag, lettskyet til skyet, 1 til 4 grader kaldere og liten til stiv kuling søndag, og lettskyet til skyet, 5 til 2 grader kaldere og liten kuling til lett bris mandag.

I Lensvik meldes det om 2 til 1 grader varmere i dag, 1 grad varmere lørdag, 1 til 2 grader varmere søndag, og 1 til 3 grader varmere og frisk til laber bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 4 grader varmere og lett bris i dag, 4 til 2 grader varmere og svak vind til laber bris lørdag, 2 til 4 grader varmere og svak vind til laber bris søndag, og 1 til 3 grader varmere og frisk til lett bris mandag.

På Krokstadøra meldes det om 2 til 3 grader varmere og laber bris i dag, 2 til 1 grader varmere og laber til frisk bris lørdag, 2 til 3 grader varmere og svak vind til laber bris søndag, og 1 til 2 grader varmere og laber bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 til 2 grader varmere og liten kuling i dag, liten kuling til laber bris lørdag, 1 til 2 grader varmere og laber bris til liten kuling søndag, og 2 grader varmere og frisk til lett bris mandag.

Musikk

I dag skal jeg ta for meg musikk fra Spotify-spillelista «How toseduce a hippie», som min far fant en dag vi satt i stua hjemme hos farmor iStavanger og slappet av.

Buffalo SpringfieldFor What It’s Worth» er en sangskrevet av gitarist Stephen Stills. Sangen handler om unge mennesker som samlesog protesterer mot anti-slentringslover, og stengingen av nattklubben Pandora’sBox i West Hollywood. Stills og noen kompiser kom gående ned gata med etforslag til en sang i huet, og så noen tusen ungdommer samlet utenfornattklubben som de hadde begravelse for. Ikke noe oppstyr eller opptøyer, ingenbråkte, men likevel bestemte LAPD seg for å sende inn styrkene sine i fulltopprørsutstyr med beskyttelsesskjold og det hele, og stilte seg opp klare til åangripe / bli angrepet av ungdommene. Stills forsto ingenting, og gikk hjem ogskrev sangen. Sangen er å finne på debutalbumet «Buffalo Springfield» fra 1966.

Steppenwolfs «Magic Carpet Ride» er en sang fra andrealbumet«The Second» fra 1968. Sangen erskrevet på grunnlag av en basslinje bassisten deres kom opp med. De enesteordene han hadde skrevet var «I like myjob, I like my baby». Vokalist John Kay skrev resten av teksten. Kay gikksammen med Grandmaster Flash & The Furious Five i 1988 for å gjøre en rap /rock-versjon av sangen, i samme stil som Run D.M.C. og Aerosmiths «Walk ThisWay».

Strawberry Alarm ClockIncense and Peppermints» er en sangmed en lang og interessant historie. Alt for lang til å skrive om her,dessverre, men jeg kan starte med å si så mye som at sangen ikke er skrevet avnoen av bandmedlemmene, men av John Carter og Tim Gilbert, og vokalisten isangen var heller ikke med i Strawberry Alarm Clock. I stedet var det 16 årgamle Greg Munford fra gruppa The Shapes som sang den. Keyboardist Mark S.Weitz i bandet laget melodien og hadde den opprinnelige ideen, og da han ogbandet var ferdige med å spille den inn, sendte de den til produsenten sin,Frank Slay. Slay sendte den videre til Carter, som var medlem av gruppa TheRainy Daze, som Slay også var produsent for, og Carter og Gilbert skrev heleteksten, og er kreditert som opphavet. Sangen er å finne på debutalbumet deres,«Incense and Peppermints», fra 1967.

Lynyrd Skynyrds «Tuesday’s Gone» er sang som handler omei jente ved navn Tuesday, og om å reise sin vei og forlate henne. Det var etjernbanespor i nærheten av bandets øvingslokale, og lyden av togene inspirertevokalist Ronnie van Zant til å skrive den første linja, «Train roll on, on down the line». Sangen er å finne på debutalbumetderes, «(Pronounced 'Lĕh-'nérd'Skin-'nérd)» fra 1973. Sangen er covret avblant andre Metallica og Phish.

Dawn feat. Tony OrlandoTie a Yellow Ribbon Round the Ole OakTree» er en tidløs klassiker, som ved første lytt ikke akkurat høres ut somom den hører hjemme med resten av gjengen her. Sangen er skrevet av IrwinLevine og Larry Brown, og er basert på en sann historie om en fange som kommertilbake til friheten etter et fengselsopphold. De ble inspirert av en artikkeli The New York Post i 1971, og endret noen detaljer. Det var for eksempelegentlig et hvitt lommetørkle, men de endret det til en gul sløyfe, da desyntes at det hørtes bedre ut. Sangen er å finne på albumet «Tuneweaving» fra 1973.

Hank Williams’ «Lovesick Blues» er en sang skrevet avCliff Friend og Irving Mills i 1922. Den ble først innspilt av Emmet Miller i1928, og så igjen av country-artisten Rex Griffin. Innspillingene deresinspirerte Williams til å spille inn sin egen versjon i 1948, selv om bådemusikerne og produsenten hans hadde store innvendinger mot det, da de mente denikke var god nok. Han byttet ut de opprinnelige jazzmusikerne med et moderne (for1948 i alle fall) countryband med rytmegitar, mandolin, strengebass, trommer ogen steelgitar. Han laget et totakts honkytonk-spor og brukte elementer fra detidligere versjonene av sangen, samt jodling.

Noel Paul Stookeys «Puff, the Magic Dragon» er en annerledesversjon av den klassiske «Puff, the Magic Dragon» vi kjenner. Noel Paul Stookeyer bedre kjent som Paul i gruppa som opprinnelig laget den – Peter, Paul andMary. I denne versjonen sitter Puff og Jackie Paper på tiltalebenken, tiltaltfor å ha laget en sang som oppfordrer små barn til å røyke marijuana. Detskjedde nesten i virkeligheten også, for mange var sterkt overbevist om at detvar nettopp det sangen handlet om, da ordet «puff» kan oversettes til «å røyke»,«paper» i etternavnet til Puffs venn, Jackie Paper, kan henvise til rullepapir,og «dragon» kan tenkes å være «draggin’», altså «innhalere», skjønt dette kan likeenkelt referere til en rullings. Men egentlig er det bare et dikt og en sang omhvordan det er når barn vokser opp og mister interessen i barndommensfantasivenner. Sangen er egentlig å finne på albumet «Moving» fra 1963, men denne versjonen er fra et show Paul gjorde i SydneyOpera House i 1976.

The Zombies’ «Time of the Season» er en herlig sang.Rett og slett. Den er bygd opp rundt basslinjen man hører i introen, og krydretmed klapp, «aah»-ing og en fantastisk orgelsolo av den typen man hører i IronButterflys «In-A-Gadda-Da-Vida» og Procol Harums «A Whiter Shade of Pale».Sangen er å finne på albumet «Odesseyand Oracle» fra 1968, og var den siste sangen som ble skrevet for den. Desyntes egentlig at den hørtes litt kommersiell ut, og passet kanskje best somen reklamesang, men den minte dem også om George Gershwins «Summertime». Depleide å gjøre sin egen versjon av «Summertime» da de begynte å spille sammen,og linja «What’s your name / Who’se yourdaddy / Is he rich like me» er et nikk til den sangen.

The Turtles’ «Happy Together» er en sang som – til trossfor tittelen – ikke handler om et forelsket kjærestepar. Sangen handler omgjengjeldt kjærlighet. Den desperate vokalisten vil at jenta skal «Imagine how the world could be so very fine»,og foreslår hva som vil skje «If I shouldcall you up». Linja når sangen fader ut, «How’s the weather», er når vokalisten innser at de aldri kommer tilå bli mer enn bekjente, og han begynner med smalltalk for ikke å begynne ågråte. Sangen er å finne på det tredje albumet deres, «Happy Together», fra 1967.

The Yardbirds’ «For Your Love» er en sang skrevet av GrahamGouldman, bassisten i gruppa 10CC, etter at han ble inspirert av The Animals’ versjonav «The House of the Rising Sun». Bassist Paul Samwell-Smith i The Yardbirdshørte Gouldmans demo og gjorde noen endringer her og der, blant annet ved å tai bruk cembalo, noe Gouldman i ettertid kommenterte rett og slett var genialt,og gav låta en merkelig og mystisk atmosfære. Denne sangen fikk Eric Claptontil å forlate The Yardbirds, da han følte at de ble for kommersielle. Han bleerstattet av Jeff Beck, som senere igjen ble erstattet av Jimmy Page. Claptonble med i John Mayall’s Bluesbreakers, og siden Cream og Derek & The Dominos.Sangen er å finne på albumet «For YourLove» fra 1965.

Spillelister

Wimp

Spotify