Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet hele dagen. 12 og vindstille i formiddag, svak vind i ettermiddag, og 13 i kveld.

Lørdag meldes det om skyet, 9 grader og svak vind natt og morgen, 7 og flau på formiddagen, lettskyet, 8 og svak på ettermiddagen, og 10 og lett bris på kvelden.

Søndag meldes det om lettskyet, 7 grader og vindstille natt og morgen, 5 og flau vind på formiddagen, 9 og lett bris på ettermiddagen, og 15 og svak vind på kvelden.

Mandag meldes det om klarvær, 10 grader og flau vind natt og morgen, lettskyet og 13 på formiddagen, 18 på ettermiddagen, og 17 og svak vind på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 til 4 grader varmere og flau vind til lett bris i dag, 1 grad kaldere til 1 varmere lørdag, lettskyet til sol og 1 grad kaldere til 3 varmere søndag, og 1 til 4 grader varmere mandag.

I Rindal meldes det om 5 til 2 grader varmere og svak vind til lett bris i dag, 2 grader kaldere til 4 varmere og svak vind lørdag, 1 grad kaldere til 7 varmere og flau vind til lett bris søndag, og klarvær til lettskyet til regn, 1 til 4 grader varmere og flau vind mandag.

I Rennebu meldes det om lettskyet, 1 til 2 grader varmere og vindstille til lett bris i dag, 3 grader kaldere til 1 varmere lørdag, skyet til sol, 2 grader kaldere til 4 varmere og flau vind søndag, og 2 til 4 grader varmere mandag.

I Lensvik meldes det om lettskyet til skyet, 1 grad varmere til 3 kaldere og flau vind til lett bris i dag, 1 grad kaldere til 2 varmere lørdag, 1 til 2 grader varmere og svak til flau vind søndag, og 2 til 3 grader kaldere mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om sol til skyet, 2 til 3 grader varmere og flau vind til lett bris i dag, 1 grad kaldere til 2 grader varmere lørdag, 6 til 1 grader varmere og flau til svak vind søndag, og 1 grad varmere og flau vind mandag.

På Krokstadøra meldes det om sol til skyet, 2 grader varmere til 1 kaldere og svak vind til lett bris i dag, 2 grader kaldere til 1 varmere og svak vind til lett bris lørdag, 1 til 4 grader varmere og flau til svak vind søndag, og 1 til 2 grader varmere mandag.

Og i Børsa meldes det om 3 grader kaldere og flau vind til lett bris i dag, 1 grad varmere og svak vind til lett bris lørdag, 1 til 2 grader varmere og flau til svak vind søndag, og 1 til 3 grader varmere og flau vind mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om en fransk duo jeg har skrevet om tidligere, men som jeg aldri får nok av så jeg skriver om dem igjen. De spiller French house, og det er den herligste formen av house jeg vet av. Sangene fungerer like godt til full fest som til herlig avslapning. I dag tar jeg atter for meg Daft Punk.

«Da Funk» er fjerde spor fra deres første album, «Homework» – som heter det fordi de spilte den inn hjemme hos Thomas Bangalter – fra 1997. Sangen har en herlig sound, og god bruk av trommer. Den gjør seg særs godt når den er mikset sammen med «Dadftendirekt» som er første sporet på albumet, og en miks man hører på livealbumet «Alive 2007» fra 2007, men den står også greit alene.

«Around the World» er også fra debutplata, og er den sterkeste sangen der i mine øyne. Den eneste teksten i sangen er ordene i tittelen, som blir gjentatt 144 ganger i løpet av sangen. Melodien er kjent og deler av den har blitt brukt som jingles i utallige mange radio- og TV-program. Musikkvideoen er mildt sagt genial og har forskjellige karakterer som beveger seg rundt og som representerer de forskjellige lydene man hører. Androidene er de repeterende ordene, de merkelige atletene er bassen, mumiene er trommer, danserne i badedrakt er høyfrekvent synth, og skjelettene er lavfrekvent synth.

«Human After All» er tittelsporet på deres tredje studioalbum, fra 2005. På «Alive 2007» dukker sangen opp sammen med sporet «Superheroes» fra andrealbumet «Discovery» og «Rock’n Roll» fra «Homework», og i sluttsporet sammen med «One More Time» fra «Discovery» og Stardusts «Music Sounds Better With You». Sangen kan tolkes til å si at vi er alle mennesker, uansett hva vi gjør, hvordan vi er og hvordan vi ser ut, vi er én. Spesielt siden Daft Punk utgir seg for å være roboter.

«The Prime Time of Your Life» er en rå låt med god bruk av synth og vocoder. Sangen kan sies å være et kart over livet. Det starter smått, men utvikler seg sakte, men sikkert, og slik fortsetter det til det går kjappere og kjappere (dette reflekteres godt i sangen) til man ikke klarer mer, og da er det slutt. Musikkvideoen er smått speisa, noe jeg absolutt liker. Også denne – og de følgende sangene – er fra «Human After All».

«Robot Rock» er en av de feteste låtene på albumet. Sangen inneholder et sample av «Release The Beast» av Breakwater, og Bangalter fortalte i et intervju med Q Magazine i desember 2007 at sangen er en hyllest til tungrockens gitarakkorder. De prøvde å se om man kunne ta rockens essens og kraft og mikse den med dance, og det vil jeg påstå at de klarte fint. Rockin’ Robin? Meh! Rockin’ Robots? Yeah!

«Television Rules the Nation» er den – hendene ned – feteste sangen på hele albumet, og en av de feteste de har, generelt. Særlig når den er mikset med «Crescendolls» fra «Discovery», men også alene. Sangen kan enkelt og greit sies å handle om hvordan fjernsynet (og media generelt) styrer verden. Folk er som zombier foran idiotboksene sine, og jeg vet selv hvor vanskelig det kan være å fri seg fra det. Selv om det ikke er noe på, blir man bare sittende og surfe mellom kanalene, fremfor å gjøre noe produktivt, eller noe som helst annet. Jeg påstår at alt er bedre enn å råtne foran kopekassa.

«Technologic» er siste sang jeg tar for meg, og også denne gjør seg bra mikset med en annen, nemlig «Touch It» av Busta Rhymes (som inneholder et sample av «Technologic»). Likevel står også denne bra alene. Sangen kan sies å handle om teknologi (go figure, eh?), og sangen flommer over av ord. «Buy it, use it, break it, fix it / Trash it, change it, mail, upgrade it / Charge it, point it, zoom it, press it / Snap it, work it, quick, erase it / Write it, cut it, paste it, save it / Load it, check it, quick, rewrite it / Plug it, play it, burn it, rip it / Drag and drop it, zip, unzip it / Lock it, fill it, curl it, find it / View it, code it, jam, unlock it / Surf it, scroll it, pose it, click it / Cross it, crack it, twitch, update it / Name it, read it, tune it, print it / Scan it, send it, fax, rename it / Touch it, bring it, pay it, watch it / Turn it, leave it, stop, format it / Technologic / Technologic»

Spillelister

Wimp

Spotify